Hikayesi uzun maç

Güncelleme Tarihi:

Hikayesi uzun maç
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 13:19

CUMARTESİYİ pazara bağlayan gece sabaha karşı Porto Riko'nun başkenti San Juan'da 67 kilo dünya şampiyonluğu için dövüşecek olan Oktay Urkal, bu maçı tam 1,5 yıl bekledi. WBA listesinde şampiyondan sonra birinci sırada olan Oktay Urkal, bu süre içinde hakkı yendiği için 230 bin dolar kazandı.

Oktay Urkal, Dünya Şampiyonluğuna dövüşebilmek için 4 Eylül 2005'te Avrupa Şampiyonluğu unvanını kendiliğinden bıraktı. WBA (Dünya Boks Birliği) listesinde ilk sırada olduğu için şampiyon Luis Collazo (ABD) ile dövüşmek Urkal'ın hakkıydı. Şampiyonluk maçını organize etmek için Oktay'ın bağlı olduğu Sauerland Kulübü ile ünlü Amerikalı menajer Don King açık artırmaya girdi. Sauerland 460 bin dolar teklif ederken Don King bu miktarın iki mislini verdi ve organizasyonu aldı.

TV'LER İSTEMİYOR

Don King organizasyon için televizyon gelirine güveniyordu. Ancak televizyonlar Collazo'nun, İngiliz Ricky Hatton ile dövüşmesini istiyordu. Don King baskıya boyun eğmek zorunda kalınca Oktay'ın kulübü Sauerland itiraz etti. WBA, Don King'in Oktay'a 100 bin dolar ödemesine ve şampiyon olacak boksörün unvanını Oktay'a karşı korumasına karar verdi.

13 Mayıs 2006'da yapılan maçta Hatton, Collazo'yu yenerek şampiyon oldu. Hatton'un şimdi Oktay'la dövüşmesi gerekiyordu. Ama Hatton bir üst sıklete çıkarak buna yanaşmadı ve unvanı elinden alındı. Sauerland Kulübü yine 100 bin dolar tazminat istedi. Karşı taraf 30 bin dolar ödedi, aradaki fark için açılan dava ise henüz sonuçlanmadı.

BEKLEME PARASI

Boşta kalan ünvan için TV şirketi, Porto Riko'lu Miguel Angel Cotto ile Amerikalı Carlos Quintana'nın dövüşmesi için baskı yaptı. WBA bu baskıya dayanmakta güçlü çekince Oktay'ın kulübü Sauerland iki şartla bu maçın oynanmasını kabul etti. Bu maçın galibi kesin olarak Oktay ile dövüşecek ve Oktay'a 100 bin dolar bekleme tazminatı ödenecekti.

Teklif kabul edildi. Şampiyonluk maçında ilk 5 raundda iki kez yere düşen Quintana 6. raunda çıkmayınca Cotto kemerin sahibi oldu.

HEP GÜÇLÜLERLE

Oktay Urkal'ın 1,5 yıllık bekleyişi bu pazar sabaha karşı bitecek. Dördüncü kez dünya şampiyonluğu maçına çıkacak Oktay, hep güçlü rakiplerle karşılaşmaktan yakınıyor ve şöyle diyor:

"Parasal yönden şikayet hakkım yok. Ama daha önce karşılaşmam gereken Collazo ve Hatton dişime göre rakiplerdi. Cotto ise çok daha güçlü."

Oktay bugüne kadar yaptığı 41 maçtan 38'ini kazandı, dünya şampiyonluğu için dövüştüğü 3 maçı kaybetti. İlkinde, sıkletinin "tanrısı" olarak gösterilen Kostya Tszyu karşısında 8. raundda çene kemiği kırıldı ama sonuna kadar mücadele edip çok az farkla kaybetti. Daha sonra iki kez Vivian Harris ile dövüştü. İlk maçı protestolar arasında sayı ile kaybetti. Gripten zayıf düşerek çıktığı ikinci maçta ise hayatında ilk kez nakavt oldu.

37 yaşındaki Oktay'ın bu defaki rakibi Cotto 26 yaşında ve 23'ü nakavtla olmak üzere 28 maçın hepsini kazandı. Oktay Urkal'ın 300 bin dolar alacağı maçın tamamını MDR (Orta Almanya Televizyonu) pazar günü saat 09.00'da yayınlayacak.

Oktay Urkal, dünya şampiyonu olabilmek için pazar günü sabaha karşı dördüncü kez şansını deneyecek. Oktay geçtiğimiz cumartesi gününden beri çalışmalarını Porto Riko'da sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!