Hido yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Hido yetmedi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 00:00

Kobe’ye yaptığı blokla maçı uzatmaya taşıyan milli basketbolcumuzun çabası, yenilgiyi önleyemedi. Seride 2-0 öne geçen Los Angeles Lakers’ta, Kobe Bryant, 29 sayıyla galibiyetin mimarı oldu.

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte Hido'nun Kobe'ye yaptığı blok / Video                  Â

O anın fotoÄŸrafları                 Â

ORLANDO Magic, NBA Final serisinde beraberlik şansını kıl payı kaçırdı. Uzatmada Lakers’a boyun eğdi. Hidayet Türkoğlu, son saniyelerde Kobe Bryant’a blok yaptıktan sonra, bitime 0.6 saniye kala verdiği pasın sayı olmaması üzerine maçı kazanma şansını da elinden kaçırdı: 101-96.

İlk çeyrekte Hidayet maça 3 sayıyla başladı ama sert savunmanın öne çıktığı maçta milli oyuncumuz daha sonraki 6 atışından isabet sağlıyamadı ve ilk periyot 15-15 sona erdi. İkinci çeyrekte iki takımda düşük şut yüzdesiyle oynadı. Bu periyotta Kobe, 6 sayı üretirken, Orlando’dan Rashard Lewis takımını sürükledi. İkinci yarıya Lakers 40-35 üstün girerken, Lewis 20 sayıya imza attı. Üçüncü çeyreğe Howard-Hidayet (14 sayı attı) ikilisi damga vurdu. Ve final periyoduna Magic, 65-63 önde girdi. Büyük çekişmeye sahne olan son periyotta Hidayet sahneye çıktı. Her pozisyonda milli oyuncumuzun yer aldığı karşılaşmanın son 45 saniyesine Hidayet’in 2 sayılık basketiyle Orlando 88-86 üstün girdi. Orlando hücumunda Courtney Lee turnikeyi kaçırdı. Lakers molası sonrası kalan 9 saniyede yapılan hücumda Hidayet, Kobe’yi blokladı ve topu takımına kazandırdı. Kalan 0.6 saniyelik kısa sürede Hidayet’in mükemmel pasını Courtney Lee potaya sokamayınca maç uzatmaya gitti: 88-88.

Orlando’nun uzatmada üst üste şutları girmeyince, Lakers ekili oynamamasına rağmen maçı 101-96 kazandı. Hidayet Türkoğlu, maçı 22 sayı, 6 ribaunt ve 4 asist ile kapatırken, Rashard Lewis 34 sayı, 11 ribaunt, 7 asist, Dwight Howard 17 sayı, 16 ribaunt, 4 asistle oynadı.

Lakers’da ise 29 sayı, 8 ribaunt, 8 asist yapan Kobe Bryant ile 24 sayı, 10 ribauntla oynayan Gasol galibiyette önemli rol oynadı.

Kenardan gelen Lamar Odom, 19 sayı ile kilit oyuncu oldu. Kobe Bryant, karşılaşma sonrasındaki basın toplantısında "Hido çok akıllı oynadı. Son anlarda hep üzerimdeydi, bana alan bırakmadı. Verdiği pasta muhteşemdi. Süper bir oyuncu" şeklinde anlattı.

Karşılaşmadan sonra Lakers’in Oscar ödüllü ünlü tarafarı Jack Nicholson, Hidayet’in yanına gelerek oyunundan dolayı kutladı. Hidayet, "Jack Nocholsın’ı 9 yıldır tanırım. Her gelişimde benle sohbet eder. Bana hayran olduğunu söyler. Hatırımı sorduktan sonra, iyi oyunumdan dolayı tebrik ederek teselli etti" dedi.

Facia unutulmadı

ORLANDO Magic’in Fransız oyuncusu Mickael Pietrus, NBA Final serisi ikinci maçında Staples Center’da Atlantik Okyanusuna düşen Air France uçağının sefer sayısını ayakkabısına yazdırdı. Acılı olayı unutmadığını gösterdi. All Star Los Angels’ta Bu arada 2011 yılında düzenlenecek olan NBA All-Star maçına ev sahipliği yapacak salonun Staples Center olacağı bildirildi. Los Angeles şehri, en son 2004 yılındaki organizasyona da ev sahipliği yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!