Hido ne yapsın

Güncelleme Tarihi:

Hido ne yapsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

NBA finalinde Los Angeles, Orlando’yu uzatmada 99-91 yenerek 3-1 öne geçti ve şampiyonluk için bir galibiyete ihtiyacı kaldı. Hidayet ise attığı 25 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

NBA final serisinin dördüncü maçında Los Angeles Lakers, Orlando Magic’i uzatmada 99-91 yenerek 3-1 öne geçti. Böylece şampiyonluk için sadece bir maç daha kazanmaya ihtiyacı kalan Lakers önemli bir avantaj yakalamış oldu. Magic ise, ilk yarısını 12 sayı önde tamamladığı karşılaşmada rakibine boyun eğdi ve büyük bir fırsatı tepti. Buna karşılık rakibini Amway Arena’da konuk eden Orlando’yu sırtlayan isim yine Hidayet Türkoğlu’dan başkası değildi. 41 dakika sahada kalarak 25 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistlik mükemmel bir performans sergileyen milli basketbolcumuz takımının en skoreri oldu. Dwight Howard da 16 sayı, 21 ribauntla double-double yaptı. Los Angeles’da Kobe Bryant 32 sayısıyla maçın en skorer ismi olurken, Pau Gasol 16 sayı, 10 ribauntla oynadı.

Keşke başbakan gelseydi

Bu arada maçı ABD’de canlı yayınlayan ABC televizyonu yorumcusu eski basketbolcu Mark Jackson, Hidayet’in ilk yarıdaki mükemmel performansı için; "Türkiye’nin başbakanı Hido’yu izlese gurur duyardı" şeklinde yorum yaptı. Bunun üzerine spiker de "Türk başbakanı gelip görmeliydi. Oyuncusu ile çok gururlanırdı" ifadesini kullandı. Nitekim Türkoğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın maçtan önce kendisini arayarak başarı dilediğini belirtti.

Orlando’nun finalin dördüncü maçını kaybetmesindeki en büyük etken maç boyunca 19 top kaybı, 15 faul atışını sayıya çevirememesi ve etkili silahlarından Rashad Lewis’in 6 sayıda kalması oldu. Çok stresli oldukları gözlenen ev sahibi oyunculardan Hidayet de kullandığı 13 faul atışından 5’ini kaçırırken, yaptığı 9 blok ile NBA finalleri rekoru kıran Dwight Howard’ın normal sürenin bitimine 10 saniye kala ve takımı 87-84 öndeyken 2 faul atışını birden kaçırması her şeye tuz biber ekti.

Magic’in şansı yüzde 5

Lakers’ın son hücumunda da Jameer Nelson’un Derek Fisher’ı tutamaması ve bu oyuncunun attığı üçlük ile skor 87-87’ye geldi ve kalan 4.6 saniyelik sürede Mickael Pietrus’un atışı girmeyince mücadele uzatmaya gitti. Uzatmanın da son 1.5 dakikasına 91-91 eşitlikle girilirken bu andan itibaren Lakers’ın basketlerine karşılık veremeyen Orlando 99-91’lik yenilgiye razı oldu.

Hido ve arkadaşlarının şampiyon olabilmeleri için kalan 3 maçta da rakibini yenmesi gerekiyor. Ancak NBA istatistiklerine göre bunun gerçekleşme şansı yalnızca yüzde 5. İki takım arasındaki beşinci karşılaşma yarın sabaha karşı TSİ 03.00’te bir kez daha Orlando’da oynanacak.

Del Piero başarı diledi

MAGIC-Lakers maçını ünlü sanatçı ve sporcular da izledi. İtalyanların ünlü futbolcusu Juventuslu Alessandro Del Piero da maça gelirken, mücadele öncesi Hidayet Türkoğlu ile sohbet edip, başarılar diledi. Ayrıca ünlü şarkıcı Rihanna, dünya golf şampiyonu Tiger Woods ve film yıldızı Hog Hogan da karşılaşmayı takip etti.

Pizzalı pankartla moral verdiler

HER maçtan önce bir pizza yemesiyle ünlü Hidayet Türkoğlu’na, Orlando taraftarları hazırladıkları bu ilginç pankartla moral verdi. Karşılaşmadan sonra üzgün görünen Hido ise, savunmada yaptıkları hatalar ve serbest atışlardaki düşük yüzde sonucunda beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını kaydetti.

Maçı izlemeye gelen bir grup Türk, ellerinde Türk ve Amerikan bayraklarıyla Hidayet’e destek oldular. Bu arada salondaki dev ekrana, Hidayet’in "Her zaman bir ateşleyici güce ihtiyacımız var, taraftarlarımız bize yardım için buradalar" şeklindeki sözleri de "Hedo Türkoğlu" imzası ile yansıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!