Hiddink'te karar günü

Güncelleme Tarihi:

Hiddinkte karar günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 13:11

Türk Milli Futbol Takımı ile de adı anılan Guss Hiddink, bugün Rusya Futbol Federasyonu yeni başkanı Sergey Fursenko ile görüşerek bir karar verecek.

Haberin Devamı

Moskova'da yapılan başkanlık seçiminde 115 oyun 95'ini alarak Rusya Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı olan, Zenit Kulübü'nün eski başkanı Sergey Fursenko mesaisinin birinci gününde ilk görüşmesini Rusya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guss Hiddink ile yapacak. Görüşmeden sonra 2010'un haziran ayına kadar Rusya Futbol Federasyonu ile kontratı bulunan Hiddink için bir karar çıkacağı belirtilirken, aylardır 'seçim sonucunu bekleyelim' diyerek hiç konuşmayan Hiddink'in de suskunluğunu bozacağı tahmin ediliyor.

Bu arada DHA'nın telefonla ulaştığı Hiddink'in Rusya'daki danışmanı, Hollandalı çalıştırıcının dün akşam saatlerinde Moskova'ya geldiğini söyleyerek, "Hiddink Rusya'ya iki günlüğüne geldi. Bazı görüşmelerde bulunacak. Bundan daha fazla bilgim yok" dedi.

Haberin Devamı

Rusya Milli Futbol Takımı'nın, Slovenya'ya elenerek Dünya Kupası'na gidememesi, başarılı çalıştırıcıyı Rusya'da gözden düşürürken, Hiddink'in adı birçok kulüp ve milli takımla da anılmıştı.

Bu arada Rusya'nın ORT Televizyonu, Hiddink'in Moskova'ya gelişinde alkışlarla karşılanma görüntülerini yayınladı. İngiltere'nin İngiliz Guardian gazetesi de spor sayfalarında Hiddink'e geniş yer verdi. Gazete, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün, Hollandalı Guus Hiddink olabileceğini vurguladı. Guardian, Zenit St. Petersburg Kulübü'nün eski başkanı Sergey Fursenko'nun dün Rusya Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinin ardından, Hiddink'in Rusya Teknik Direktörlüğü'nü bırakmak üzere olduğunu ifade etti. Hiddink'in Rusya'yla sözleşmesinin Haziran ayı sonunda biteceğini belirten gazete, Rusya'nın beklenmedik biçimde Güney Afrika'daki Dünya Kupası finallerine katılamaması üzerine, Hiddink'in sözleşmesini uzatma niyetinde olunmadığını bildirdi.

Gazete, Rusya'nın Kasım ayında Slovenya'ya elenmesi sonrası, Hiddink'in adının Türkiye'nin yanı sıra, Çin ve Fas milli takımlarıyla da geçtiğini hatırlattı. Guus Hiddink, halen Rusya'yı çalıştırırken yılda 8 milyon Dolar alıyor. Bu parayı İngiliz kulübü Chelsea'nin de sahibi olan Rus işadamı Roman Abramoviç'in ödediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!