Hiddink-Yanal tam isabet

Güncelleme Tarihi:

Hiddink-Yanal tam isabet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:00

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulunun, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne Guus Hiddink’i, Ümit ve Genç milli takımların sorumluluğuna da Ersun Yanal’ı getirmesi futbol kamuoyunda çok olumlu karşılandı.

Haberin Devamı

Özgener, böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Fatih Terim’in istifasının ardından kamuoyunda, “Milli takımların yeni teknik direktörü yerli mi yoksa yabancı mı olsun” tartışması başlamıştı. Mahmut Özgener, A Milli Takım’a Hiddink’i, Ümit ve Genç milli takımlara Ersun Yanal’ı getirerek, her iki taraftan da gelecek tepkilerin önüne set çekti.

Hiddink tercihi, sadece Türkiye’de değil diğer ülkelerde de büyük yankı buldu. Real Madrid, Valencia, PSV Eindhoven gibi dev kulüplerin yanı sıra, Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya milli takımlarında başarılı sonuçlar alan Hiddink’in ay yıldızlı ekibimizin başına geçecek olması, Türkiye Futbol Federasyonu’nun son dönemdeki en iyi icraatı olarak yorumlandı.

Erman TOROĞLU: Uyumlu çalışırlar

KÖTÜ bir tercih değil. Hiddink’in tecrübesi bayağı iyi. Bu tecrübede bir insan, çalıştığı bütün takımlara mutlaka fayda sağlar. Hoş çok da yabancı hayranlığı iyi değil, burası Türkiye... Ersun Yanal’ın da A Milli Takım tecrübesi var. Sanıyorum  o dönemde yaptığı hataladan gerekli dersi almıştır. Ben ikisinin de birbirlerine faydasının dokunacağına inanıyorum. Uyum içinde çalışacaklardır.

Haberin Devamı

Ercan SAATÇİ: Çok doğru tercih

ÇOK doğru bir denklem. Ve çok isabetli olduğunu düşünüyorum. A Milli Takım’ın başına Hiddink gibi deneyimli ve kariyeri parlak bir yabancı; Ümit ve Genç milli takımların başına da Ersun Yanal gibi kariyeri düzgün bir yerli teknik direktörün getirilmesi, ‘yerli mi, yabancı mı olsun’ tartışmasını sona erdirecek bir karardır. Federasyonu tebrik ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!