"Hiç düÅŸünmemiÅŸtim"

Güncelleme Tarihi:

Hiç düşünmemiştim
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2013 15:57

Dirk Kuyt, Liverpool'da geçirdiği altı yılda birçok mevkide oynadı.

Haberin Devamı

Hiç düşünmemiştim
     Â

Hollandalı oyuncu, önce golcü, sonra kanat oyuncusu oldu, ama her şeyden öte elinden geleni yapan bir oyuncuydu.

Manchester United'a karşı kaydettiği hat-trick’in de yardımı oldu tabi ama Kuyt, Anfield'daki gönülleri çabasıyla, döktüğü terle kazandı.

Gayretli, varını yoğunu ortaya koyan oyunu, Kuyt'un doğrudan yansıması gibiydi.

Bir balıkçının oğlu olan Kuyt, işçi sınıfı değerlerinden gururla bahsederken, eşi Gertrude ikinci çocukları doğana kadar kariyerine, yaşlılara bakmaya devam etti.
Çift yedi yıl önce, kulübün verdiği görevlerin ötesinde de hayır işleri yapmaya karar verip, özürlü çocukların spordan keyif almasını amaçlayan bir vakıf kurdu.
Kuyt geçen yaz 32 yaşındayken Liverpool'a iyice yerleşmişti ve Liverpool'la olan sözleşmesinde bir yılı daha vardı.

'İş ahlakı izin vermedi'

Kulüpte kalıp, 12 ay sonra daha kazançlı bir kontrata imza atmak kolay seçenekti.

Ama Kuyt'ın iş ahlakı buna izin vermedi.

Kuyt BBC Spor'a yaptığı açıklamada, "Altı mükemmel yıl geçirdim. Ama son yıl istediğim kadar oynayamıyordum. Kulübün ve menajerlerin kararlarına hep saygı duyarım, ama kendimi yedek kulübesinde maç seyrederken görmek istemedim." dedi.

Hayatı boyunca bir Liverpool taraftarı olarak kalacağını belirten Kuyt, "Kariyerim sona erdikten sonra da oturup, maç izleyebilirim" diye de ekledi.
Kuyt'ın istatistikleri de, hala kendisinde daha çok iş olduğunu gösterir nitelikte.

Kuyt Liverpool'un en çok gol atan ismiydi ve 2010-2011 sezonunda kulübün asist rekorunu kırdı.

Ama bir sonraki sezon, Kenny Dalglish'in yönetiminde yedek kaldı.

Kuyt bu sezon Brendan Rodgers menajerliğindeki takımda kalsaydı, Liverpool'un golcü ve ağabey figürü eksikliğini giderebilirdi.

Fenerbahçe tercihi

Ama Kuyt, Avrupa'nın her yanından gelen tekliflere karşın gençliğindeki bir hatıranın peşinden gitti.

Kuyt Fenerbahçe'ye gidişini şöyle açıklıyor: "Ben daha gençken, benim Hollanda'daki takımım Feyenoord ve Fenerbahçe arasında bir maç vardı. Ağustos 2002'deki bir Şampiyonlar Ligi mücadelesiydi. O maçta taraftarlardan ve maçın atmosferinden çok etkilenmiştim. O günden bu yana Fenerbahçe'yi ufak ufak takip ettim. Daha sonra dostum Pierre Van Hooijdonk, orada iki ya da üç yıl oynadı. Benim için hep ilginç bir kulüptü, ama Liverpool'dan ayrılmaya karar verene ve onlar benimle ciddi anlamda ilgilenene dek Fenerbahçe'de oynamayı hiç düşünmedim"

Kuyt Türk futbolundaki duygu ve atmosferi çok sevdiğini söylüyor ve İngiltere'dekinden çok farklı olduğunu söylüyor.

Dirk Kuyt, "İngiltere'de de herkes futbol soluyor. Burada da aynı, ama farklı bir şekilde. Benim aradığım da buydu, farklı bir kültür, farklı bir mücadele" diyor.
Yeni kültürleri tanıma fırsatı, futbolcu lugatında genelde alınan transfer ücretinin yerine kullanılan bir bahane.

Ama Kuyt, taraftarlara takdim edildiği basın toplantısında çat pat Türkçe konuştu ve Hollandalı bir diplomatik heyetin parçası olarak ülkenin başbakanıyla tanıştı.
Kuyt'un sahadaki iyi performansı, 27 maçta attığı sekiz golle sürüyor.

Fenerbahçe'yse karşılığında, eski takımı Feyenoord'un ödeyemeyeceği bir maaş ödüyor ve Liverpool'un veremediği Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatını sunuyor.

İşte Didier Drogba'yı, Wesley Sneijder'i, Kuyt'un bir ara Liverpool'da, şimdi de Fenerbahçe'de takım arkadaşı olan Raul Meireles'i Türkiye'de oynamaya ikna eden de bu karışımdı.

Kuyt, "Türkiye'de lig saygı görüyor ve bence Türk halkı Avrupa'nın geri kalanını bir futbol ülkesi olduğuna ikna etmek istiyor. Kendilerini sadece Şampiyonlar Ligi'nde değil, Avrupa Ligi'nde de kanıtlamak istiyorlar." diyor.

Liverpool'dan nasıl ayrıldı?

Kuyt Liverpool'dan, Kenny Dalglish'in gidişi ve Brendan Rogders'ın gelişi sırasında ayrılmıştı.

O dönem, Kuyt'ın ya yeni menajerden veto yediği, ya da eskisiyle ilişkilerinin birden bozulduğu söyleniyordu.

Kuyt ikisi de olmadığını söylüyor ve "Brendan Rodgers aslında bana karşı çok iyiydi. Çünkü beni arayıp, kariyerimde başarılar dileyen ilk insanlardan biri de oydu" diyor.

Kuyt, Türkiye'ye yerleşme ve yeni ev bir ev kurma telaşı nedeniyle Liverpool'a dönüp eski dostlarıyla ve taraftarlarla vedalaşamadı. Ama Liverpool'a iş için yolu düşebilir.

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde Bate Borisov'u elemeye çalışacak. Liverpool da St.Petersburg'da Zenit'e karşı aldığı yenilgiyi tersine çevirmeyi deneyecek.
Her iki takım da turu geçerse çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşabilir ve Liverpool taraftarları Kuyt'ın hizmetlerine son bir kez teşekkür etme şansını bulabilir.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!