Hiç bir şeyden korkmam

Güncelleme Tarihi:

Hiç bir şeyden korkmam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 13:07

Bursaspor'un başarılı orta saha oyuncusu N'Diaye, kulübün resmi yayın organı Bursaspor Dergisi'ne özel açıklamalarda bulundu. N'Diaye, "Sahada hiç bir şeyden korkmam" dedi.

Haberin Devamı

Ligde kendilerinden çok daha iyi bir takım olmadığını ifade eden N'Diaye, "İyi bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş ve Galatasaray maçında son dakikalarda yediğimiz goller ile maçları kaybettik. Büyük takım olacaksak kötü oynadığımız zaman da kazanmamız lazım. En azından direkt rakiplerimize karşı yenilmemeliyiz. Biz bu sezon bir kez kötü oynadık ve 3 golle mağlup olduk. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında rakipler bizden iyi oynamamasına rağmen maçı kazanmayı bildiler. Bu durumu yaşamamız lazım. Bu konuda gelişmeliyiz" diye konuştu.

"EZAN SESİNİ DUYMAK GÜZEL"

Fransa'dan sonra Bursa'da yaşamanın zor olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan genç futbolcu, "Ben Müslüman bir insanım. Her tarafta camilerin olması çok fazla hoşuma gitti. Ezan sesini duymak güzel. Fransa'da Müslümanlar için böyle büyük camiler yok. İnsanların samimiyeti, konukseverliği çok güzel. Türk yemekleri çok güzel. İskender kebap süper. Şuan için zorlandığımı söyleyemem" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"TARAFTARIMIZ ATEŞLİ"

Bursaspor formasını ilk giydiğinde Avrupa Kupası maçında oynadığını hatırlatan ve çok heyecanlandığını belirten N'Diaye, "Çok heyecanlandım. Taraftarımız gerçekten ateşli. Fransa'da ben böyle bir seyircinin önünde oynamadım. Türkiye'de atmosfer çok farklı" dedi.

"İNGİLTERE LİGİ'NE BENZETİYORUM"

Fransa ile Türkiye ligini karşılaştıran yetenekli orta saha oyuncusu, "Fransa'da maçlar daha sıkı geçiyor diyebilirim. Her takım taktiksel bir oyun oynuyor ve gol atmak çok zor. Türkiye'de futbolcular bireysel yetenekleri ile oynuyorlar. Futbol kaleye yönelik oynanıyor. Fransa'da çok daha fazla pas yapılıp oyun kuruluyor. Türkiye'de çok daha farklı. Fransa'ya göre daha fazla sert bir lig olduğunu söyleyebilirim. Spor Toto Süper Lig'ini ben İngiltere Ligi'ne benzetiyorum" diye konuştu.

"AGRESİF OYNAMAYI SEVİYORUM"

Futbol otoritelerininin dikkat çeken oyuncu olarak gösterdiği N'Diaye bu değerlendirmeler ile ilgili şunları söyledi: "Bu yöndeki görüşler beni olumlu yönde etkilediğini söyleyebilirim. Buraya alışma sürecimi atlattığımda çok daha iyi bir performans göstereceğimi düşünüyorum. Her geçen gün performansımı yükseltmek için çalışıyorum. Şuan kendimi iyi hissediyorum ancak takım olarak daha iyi şeyler yaptığımız zaman benimde performansım dahada yukarılara çıkacaktır. Saha içinde istekli agresif oynamayı çok seviyorum. Güçlü bir fiziğe sahip olmam benim için avantaj olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı

"FUTBOL KARİYERİMİN BAŞINDAYIM"

Hünez futbol kariyerinin başında olduğunun altını çizen N'Diaye, "Ben daha futbol kariyerimin başında olan bir oyuncuyum. Ben kaleye direk oynamayı seviyorum. Bu durumda da orta sahada tehlikeli olabilecek pozisyonlarda basit oynamak yerine çalım atmaya kalkıyorum. Riskli yerlerde daha dikkatli olmam lazım. Topu kaptırıp gol yersek bu benim adıma kötü olur. Bu yönümü geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Futbolda yetenek çok önemli ancak iyi bir oyuncu sahada hiç bir şeyden korkmayıp agresif olmalı. Karşımda Ronaldinho bile olsa kesinlikle çekinmem sonuna kadar mücadelemi ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!