Heyecanla ilk defa denildi

Güncelleme Tarihi:

Heyecanla ilk defa denildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 18:48

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Ediz Yıldırımer ile 18 yıl aradan sonra altın madalya kazandıklarını, bundan sonraki yarışmalarda da madalya hedeflediklerini söyledi.

Ataköy Açık Yüzme Havuzu'nda bugün başlayan Türkiye Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası'nda ilk gün yapılacak finaller öncesinde basın toplantısı düzenleyen Bozdoğan, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Ediz'in altın madalya almasına çok sevindiklerini belirterek, “Ediz ile 18 yıl aradan sonra altın madalya sevinci yaşadık. Bundan sonra her yarışmada madalyalar bekliyoruz. Bu sevinci 1991 ve 1992 yıllarında da daha önce Türk halkı yaşamıştı. Fakat 18 yıl aradan sonra tekrar yaşamanın kıvancı içindeyiz” dedi.

Ahmet Bozdoğan, Ediz'in altın madalya kazanmasının ardından bu madalyanın tarihte bir ilk olduğunun açıklanmasının nedeniyle ilgili soru üzerine, “Ediz'in de anlattığı gibi stresli bir yarışma ortamı vardı. Orada 'ilk defa ilk defa' deyince heyecanla herkes 'ilk defa' diye yorumladı. 1991 yılında Uğur Taner'in ve 1992'de Derya Büyükuncu'nun altın madalya aldığını biliyoruz. Ama bu 18 yıl önceydi. 18 yıl öncesini herkes hatırlamayabilir. Bütün sebep budur” diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden her türlü desteği aldıklarını vurgulayan Ahmet Bozdoğan, “2012 olimpiyatlarında mutlaka (A) finali yüzeceğiz ve madalya hedefimiz var. 2016 olimpiyatlarında ise mutlaka altın ve gümüş madalya hedefliyoruz. Türk yüzmesi kurumsal bir yapıya kavuştu. Türk yüzmesini bilimle entegre ederek, Fransa ve İtalya gibi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!