Herkes gitti, şampiyon değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Herkes gitti, şampiyon değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 10:45

Diego, Falcao, Arda, Adrian... Bir yandan futbolcu satışında 90 milyon euro kazanırken, diğer tarafta 70 milyon euroluk transfer gerçekleştiren Atletico Madrid, yenilenmiş kadrosuyla ikinci zaferini kazandı.

Haberin Devamı

Milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi finalinde Athletic Bilbao'yu 3-0'lık skorla devirdi ve son 3 yılda ikinci kez 'Kupa 2' Şampiyonu oldu.

Avrupa sahnesinde üst üste 12 maçtır kazanarak tarihe geçen İspanya temsilcisi, bu başarıya neredeyse tamamen yenilenen kadrosuyla ulaştı.

Nitekim Madrid ekibi, Bükreş'te oynanan final maçına, 7'si bu sezon yapılan transferlerden oluşan ilk 11'le çıktı. Geriye kalan 4 oyuncudan Diego Godin, Mario Suarez ve Filipe Luis 2010-2011 sezonu başında, Juanfran ise Ocak 2011'de takıma katıldı.

Arena Nationala Stadı'nda son dakikalarda oyuna giren 3 futbolcudan birisi de bu sezon transfer edildi. Diğer 2 ismin ise altyapıdan A takıma yükselmesi dikkati çekti.

İki farklı kadroyla iki şampiyonluk

Kuşkusuz en önemli detay; Atletico Madrid'in 2 yıl önce Hamburg Arena'daki final kadrosu ile dün Bükreş'teki final kadrosu karşılaştırıldığında, altyapıdan yetişen Alvaro Dominguez dışında 17 futbolcununun da farklı olması.

Gollerin yüzde 80'i yenilerden

Arda Turan'lı Madrid'de skor yükünü de yeni futbolcular üstlendi. Atletico'nun bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 19 maçta, 12 futbolcu toplam 42 gol kaydetti. Bu gollerin 34'üne (yüzde 80.95) 7 yeni Madrid'li imzasını attı.

*twitter.com/gokhan_karatas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!