Herkes bu çocuğun peşinde

Güncelleme Tarihi:

Herkes bu çocuğun peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 00:00

Fatih Terim’in alınması için rapor verdiği 17 yaşındaki yıldıza B.Münih ve Hamburg da göz dikti. Altay, genç yeteneğin bonservisini 2.5 milyon Euro olarak belirledi.

Haberin Devamı

Bank Asya’nın gözdesi oyun stili olarak Alman futbolcu Ballack’a benzetiliyor

"KENDİMİ KANITLAMAYA HAZIRIM"

OKAY YOKUŞLU KİMDİR

1994 yılında doğdu. 2009-2010 sezonunda, teknik direktör Fuat Yaman tarafından Altay A takımında oynatıldı. 39 defa milli formayı giydi. Bayern Münih,Tottenham ve Newcastle United scoutları izledi. U-17 Milli Takımı’nın kaptanı ve teknik direktör Abdullah Ercan’ın en sevdiği isimlerden biri. Her iki ayağını da iyi kullanıyor.

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim’in yeni gözdesi; Okay Yokuşlu. Türk futboluna Ümit Davala, Vedat İnceefe, Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Sabri Sarıoğlu gibi bir çok isim kazandıran İmparator’un şimdiki hedefinde Altay’ın 17 yaşındaki genç ismi var.

Israrla istiyor

Orta sahada görev yapıp oyunun hem hücum, hem de savunma olmak üzere iki bölümünde de forma giyebilen çift yönlü futbolcunun ismi yönetime bildirildi. Oyun stili ile Alman yıldız Ballack’a benzetilen Okay Yokuşlu için G.Saray resmen harekete geçti.

Haberin Devamı

Altay’da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken 1994 doğumlu genç yıldızı Almanya’nın dev kulüpleri de takip ediyor. Bayern Münih ve Hamburg, Okay Yokuşlu’yu yakından takip ederken, izleme ekiplerini de Türkiye’ye genç yıldızı izletmeye göndermişti.

Emre Belözoğlu’nu daha 16 yaşındayken Şampiyonlar Ligi maçlarında oynatarak büyük bir tecrübe ve özgüven kazanmasına yol açan teknik patron Fatih Terim’in Okay’ın büyük yetenek olduğunu ifade edip, ısrarla alınmasını talep ettiği öğreldi.

Rekabet kızıştı

Galatasaray gibi Fenerbahçe de Okay’ın peşine düştü. Sarı lacivertli kulüp Altay’ın istediği 2.5 milyon Euro bonservis ücreti yerine 1.5 milyon Euro önerdi. Sözleşmesi Mayıs 2012’de bitecek olan genç yıldız için son kararı Altay Kulübü verecek.

BİR GÖRÜŞ

Yaman: Okay için 2.5 milyon Euro normal

OKAY Yokuşlu’yu henüz 16 yaşında iken Bank Asya 1. Lig’de oynatan teknik direktör Fuat Yaman, genç futbolcu için telaffuz edilen 2-2.5 milyon Euro civarındaki rakamların normal olduğunu söyledi. Yaman, “Okay, üst seviyede yıldız olabilecek bir futbolcu. Futbol stilini Bal-lack’a benzetenler haklı, ama bana göre ondan çok daha yetenekli. Okay için 2.5 milyon Euro normal” dedi.

Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’in en genç gol atan oyuncusu

PROFESYONEL sözleşmesinden iki gün sonra 17 Ocak 2010’da Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk kez Altay forması giyen Yokuşlu, 70 dakika forma giyip, bir gol kaydetti. 20 Ocak 2010’da ise ilk kez Bank Asya 1. Lig maçında forma giyen Okay, Orduspor maçının 88. dakikasında kafayla bir gol kaydetti. Altay’a beraberliği getiren bu gol, Okay Yokuşlu’yu Bank Asya 1. Lig tarihinin en genç gol atan oyuncusu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!