Her şey değişti bir o kaldı

Güncelleme Tarihi:

Her şey değişti bir o kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 01:14

İstikrar abidesi İskoç teknik adam, Kırmızı Şeytanlar’da göreve geldiğinden bu yana F.Bahçe ve Trabzon 29, Beşiktaş 22, G.Saray ise 20 hoca değiştirdi.

Haberin Devamı

BAZI takımlar aldığı kupalarla, bazıları ise efsaneleşmiş isimleriyle övünürler, geçmişe şöyle bir dönüp baktıklarında... Manchester United’a gönülverenler ise iki unsurla övünüyor.

EFSANELER ARASINDAKİ YERİNİ ALACAK

Dün, yani 6 Kasım 2012 itibariyle Sir Alex Ferguson, ManU’daki 26. yılını doldurdu. Özellikle ülkemize bakıldığında, bunun ne kadar önemli bir iş olduğu ortaya çıkıyor.

Kimse tahmin edemezdi

takvİm yaprakları 1941’i gösterirken Glasgow’da dünyaya gelen Fergie, erken sonlandırdığı futbolculuk kariyerinde belki efsane olamamıştı ama, 32 yaşında başladığı teknik direktörlük mucizesi onu dünyanın en tepesine taşıyacaktı. 6 Kasım 1986’da Manchester United’a geldiğinde kimse bu kadar uzun bir birliktelik yaşanacağını tahmin etmemişti muhtelemelen...

Haberin Devamı

‘Emekli olma niyetim yok’

Manchester United tarihinde bir başka efsane Matt Busby’yi geride bırakarak, kulübün en uzun soluklu teknik direktörlük görevini yürüten isim olma unvanını kazanan, Kırmızı Şeytanlar’ın tam 37 kupa kazanmasında başrol oynayan, şehrin kırmızı yakasını daha fiyakalı yapan bu adam, şu anda 71 yaşında... Ve en ufak bir emeklilik emaresi göstermiyor, ‘Babam 65 yaşında emekli olduktan bir sene sonra öldü, benim henüz emekli olma gibi bir düşüncem yok’ diyor.

Güçlü yönleri

Zorlu görevlerin adamı. Futboldaki psikolojik oyunlara oldukça hakim. Bir tecrübe abidesi.

Zayıf yanları

Takımı yenildiği zamanlarda rakipleri ve hakemleri hemen suçlamaya başlıyor.

‘Zirve’ sezonu

1999 senesinde üç kupa birden aldığı ve 2011’de 19. şampiyonluğu elde ettiği dönem.

Çöküş dönemi

1989’da kötü bir seri ile 6 yenilgi, 2 beraberlik aldığı dönem. 1 yenilgi daha alsa kovulacaktı.

Oyun anlayışı

Tüm futbolcularından sahada maç boyunca savaşmalarını istiyor. Tam bir kontraatak uzmanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!