Hepsi okumuş çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Hepsi okumuş çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Öğretmen Kamil Erdem teknik direktörlüğünde coşan Spor Akademisi mezunu ya da öğrencisi 11 futbolcu Fenerbahçe gibi bir devi kupada safdışı etti. Aylık maaşları 200 milyon lira olan futbolcular ve Erdem 4 aydır paralarını alamıyor, forma aşkına mücadele ediyorlar.

BİR tarafta 32 trilyonluk serveti futbolcularına dağıtan ve sezona önce TSYD Kupası'ndan elenerek başlayan, daha sonra UEFA Kupası'nda da MTK'ya havlu atarak elenen Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda da ikinci ligden Pendikspor'a yenilerek saf dışı kaldı.

Öte yanda 11 tane Spor Akademesi mezunu ya da öğrencisi, yine Spor Akademisi mezunu, öğretmen Kamil Erdem isimli pırıl pırıl bir teknik direktör...

İşte bu kahramanlar Pendikspor'da bir araya gelmiş. Bir yanda ikinci ligde savaşırken, Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe gibi milyonlara malolmuş bir takımı hem de şahane bir futbolla 2-1 yenerek elediler.

MAAŞ 200 MİLYON

Tamamı Akademi öğrencisi olup, Akademik Spor terbiyesi alan Pendikli futbolcuların aylık maaşları 200 milyon lira... Daha da ilginç yanı takımın tamamı dört aydır maaşlarını alamıyor ve formaları aşkına spor savaşlarını sürdürüyorlar.

Teknik Direktör Kamil Erdem de takımdaki oyuncular gibi dört aydır maaş alamıyor. Ve de Pendikspor'a olan sevgisi ve forma aşkına bedava yöneticilik yapıyor.

KUSURA BAKMA ABİ

Bir başka ilginç olayı da Pendikspor, Fenerbahçe'yi yendikten sonra soyunma odasında yaşadı. Gazete için bir vesikalık resmini istediğim Teknik Direktör Kamil Erdem, ‘‘Kusura bakma Hulki abicim, vesikalık resmim yok. İstersen nüfus kağıdımı vereyim’’ dedi.

Pendik'te prim 16 daire

PENDİKSPOR Asbaşkanı müteahhit Mahmut Yılmaz, soyunma odasında futbolcularla sevincini paylaşırken onlara prim müjdesi de verdi. Yılmaz, ‘‘Aslanlarım dinleyin beni. Hangi şartlar içinde bu zaferi bizlere kazandırdığınızı biliyoruz. Sizlere tamamını bitirdiğim toplu konutumdan 16 daireyi armağan olarak bağışlıyorum. Güle güle oturun aslanlarım’’ dedi.

Erdem:

Nüfus cüzdanımı al abi

Pendikspor’un soyunma odasından çıktım. Dışarıda da muhteşem bir sevinç vardı. Arabama doğru yürürken bir anda aklıma geliverdi. Bu başarının mimarı Pendikspor Teknik Direktörü Kamil Erdem’i fotoğraflamayı unutmuştuk. Hemen Fotomuhabiri arkadaşım Atılay Kayaoğlu’nu aradım. Bulamayınca yine soyunma odasına daldım. Kamil Erdem’e yaklaştım ve, ‘Kusura bakma hocam. Sizi tüm Türkiye merak ediyor. Bana vesikalık bir fotoğrafınızı verin’ dedim. Mahcup oldu. ‘İnanın yanımda yok. İsterseniz size nüfus kağıdımı vereyim ’ dedi. Teşekkür edip ayrıldım. Hocanın nüfus kağıdını elimde gören bir futbolcu yanıma yaklaştı ve ‘‘Hulki abi... Kamil hocamız çok duygusal ve içine kapanıktır. Babamız gibidir. Yakında evlendi. Yeni damattır. Belki sana söylemeye çekiniyor ama, emin ol vesikalık resim çektirecek parası bile şu anda cebinde yoktur’’ dedi.

Kamil Erdem'in nüfus kağıdını elinde gören takım kaptanı Mustafa Ateş, kulağıma eğilip, sessizce ‘‘Hulki abi... Kamil hocamız çok duygusal ve içine kapanıktır. Babamız gibidir. Yakında evlendi. Yeni damattır. Belki sana söylemeye çekiniyor ama, emin ol vesikalık resim çektirecek parası bile şu anda cebinde yoktur’’ dedi. Pendikspor soyunma odası galibiyet sonrası doğal olarak bir bayram sevincini yaşıyordu. Birbirine kenetlenen futbolcular kulüp başkanları Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ve Teknik Direktörleri Kamil Erdem'le yönetici Mahmut Yılmaz'ı aralarına almış, bir sevgi yumağı halinde zaferlerini kutluyorlardı. Kaptanları Mustafa Ateş, ‘‘Bu galibiyeti bir yaşındaki ikiz erkek çocuklarıma armağan ediyorum’’diye feryat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!