Hep böyle olsun

Güncelleme Tarihi:

Hep böyle olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 11:19

İddaa'da hafta arası programı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarıyla dolu. İşte Hürriyet İddaa ekibinden kazandıran tahminler:

Haberin Devamı

Yunanistan'ı hezimete uğratan Türkiye'den, Norveç önünde de zafer bekliyoruz. Son 2 sayısında 3 kupon birden tutturan Hürriyet İddaa ekibi yeni başarılar için hazır.

İDDAA'da geride kalan hafta sonu gibi hafta arası programı da yine 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubu maçlarıyla dolu. Cumartesi gecesi Yunanistan'ı 4-1'lik skorla topa tutan Türk Milli Takımı'nın rakibi bu kez Norveç olacak. 4'te 4 yaparak, C Grubu liderliğini sürdüren millilerimizden, cezamız nedeniyle Almanya'da ve seyircisiz oynayacağımız karşılaşmada da galibiyet bekliyoruz.

BANKO KUPON
111 Brezilya-Gana 1 1.30
211 Azerbaycan-Finlandiya 2 1.30
241 İtalya-İskoçya 1 1.20
242 Andorra (3)-İngiltere 2 1.35
326 River Plate-Liga Dep. 1 1.20
Toplam Oran: 3.28

NORMAL KUPON
235 K.İrlanda-İsveç 2 1.45
236 Slovenya-Hollanda 2 1.45
251 Venezuela-Yeni Zelanda 1 1.45
313 Y.Yozgat-Ünye 1 1.50
314 Giresun-Pazar 1 1.40
Toplam Oran: 6.40

BOMBA KUPON
225 Türkiye-Norveç 0 2.80
233 İrlanda Cum.-Slovakya 2 3.75
234 Sırbistan-Portekiz 2 2.20
255 Şili-Kostarika 02 2.14
256 Ekvador-Meksika 0 3.10

ALT ÜST KUPONU
221 Macaristan-Moldova -2.5 1.75
225 Türkiye-Norveç +2.5 1.80
226 Almanya-Danimarka -2.5 1.90
Toplam Oran: 6.00

4 fark yapmaları lazım

Elemelerde bizimki gibi tarafsız sahada oynanacak diğer karşılaşmalar: Brezilya-Gana (İsveç'te), Ekvador-Meksika (ABD'de) ve Andorra-İngiltere (İspanya'da). Bu arada bazı karşılaşmalara handikap konulduğunu da gözden kaçırmayalım. Lüksemburg karşısında Romanya'ya, Andorra önünde İngiltere'ye ve San Marino'ya karşı da Galler'e 3 gol handikapı verilmiş. Bu, sözkonusu takımların zayıf rakiplerini ancak 4 farklı yenmeleri halinde galip sayılacakları anlamına geliyor. Örneğin İngiltere, Andorra'yı 4-0 yenerse kazanmış, 3-0 yenerse berabere, 2-0 yenerse de kaybetmiş sayılacak. Bu üç karşılaşmaya oynarken, bu kuralı unutmamanızı öneriyoruz.

Özel mi resmi mi

Bunun dışında programdaki maçın, hazırlık mı yoksa resmi karşılaşma mı olduğuna da dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü listedeki her milli maç puan mücadelesi değil. Bu durumda doğal olarak, özel maç yapan takımların performansı da yanıltıcı olabilir. Tüm İddaacılara bol kazançlı bir hafta dileğiyle...

OZAN ERMİŞ'İN TAHMİNLERİ

İNGİLİZLER GOL ORUCUNU BOZAR
İddaa'da hafta arasının kazanmaya en yakın takımları, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Bulgaristan ve İspanya. Ancak hiçbirinin oranı 1.10'u dahi geçmiyor. Üstelik, rakipleri önünde kesin favori olan bazı takımlara da handikap engeli getirilmiş. Örneğin Lüksemburg'u bir mucize olmazsa yenmesi muhtemel Romanya, ancak 4 fark yaparsa, galip kabul edilecek. Bu tip maçlar içinde en güvenilir olanı İngiltere'ninki. Son 4 resmi maçında sadece tek gol atabilen ve müthiş bir kısırlık yaşayan Adalılar, Andorra önünde şeytanın bacağını kırar. Az önce bahsettiğimiz kural gereği, İngilizlerin galip sayılması için 4 fark yapmaları gerekiyor ama Rooney, Lampard ve Gerrard gibi klas ayaklarıyla bunu başarabilecek güçteler. Andorra'nın sahasının yetersizliği nedeniyle maç İspanya'da oynanacağından İngilizleri deplasmanda olarak da düşünmemek lazım.

Hollanda 3 puana mecbur
İngiltere dışında A Grubu'nda topladığı 5 maçta 11 puanla ilk 2 hesapları yapan Finlandiya, Azerbaycan önünde mutlak favori. Azeriler hafta sonu Polonya'dan 5 yediler ve yine çok zayıf bir görüntü verdiler. Sahasında Romanya ile berabere kalarak, altın değerinde 2 puan yitiren Hollanda da bu kaybı Slovenya deplasmanında galip gelerek unutturmak isteyecek. Çok iyi bir kadroya sahip olan Portakallar da bir tek Robben bile gününde olsa bu maçı alırlar. Ayrıca çok sayıda as futbolcusunu özel maçta dinlendirecek Almanya'nın, Danimarka karşısında tempoyu çok zorlamayacağını ve toplamda 2 veya daha az gollü bir karşılaşmaya imza atacağını düşünebiliriz. Son olarak Kıbrıs Rum Kesimi'ni deplasmanda devirerek moral bulan Slovakya'nın da Galler'i ancak 1-0 yenebilen İrlanda'dan en az 1 puan çıkaracağını umuyorum.

Haberin Devamı

Haftanın Kuponu
211 Azerbaycan-Finlandiya 2 1.30
233 İrlanda-Slovakya 02 1.67
236 Slovenya-Hollanda 2 1.45
226 Almanya-Danimarka -2.5 1.90
242 Andorra (3)-İngiltere 2 1.35
Toplam Oran: 8.07

Haberin Devamı








SADİ KEMAL YAŞAR'IN TAHMİNLERİ

Milli takımı kimse tutamaz

225 TÜRKİYE- NORVEÇ 1
Yunanistan galibiyetiyle büyük moral bulan milli takımımız, Norveç karşısında da fırtına gibi esecek. Frankfurt'taki Commerzbank Arena Stadı'na iyice alışan millilerimiz, Norveç'i de yener. Banko Türkiye. (1.85)

226 ALMANYA-DANİMARKA 1
Son maçında Çekler'i 2-1 yenen Almanya ile İspanyollara aynı skorla kaybeden Danimarka'nın randevusunda ev sahibi Almanlar saha ve seyirci avantajına sahip. Danimarka'nın süpriz yapacağını sanmıyorum. Panzerler kazanır diyorum. (1.55)

231 G.AFRİKA-BOLİVYA 0
F.Bahçe'nin eski çalıştırıcısı Parreira yönetimindeki Güney Afrika kaliteli oyunculara sahip olmasına rağmen istediği sonuçları bir türlü alamıyor. Bolivya da istikrarsız bir ekip. Zorlu geçecek maçın berabere bitmesini bekliyorum. (3.50)

Haberin Devamı

233 İRLANDA-SLOVAKYA 1
İrlanda grubunda maç fazlasıyla Slovakya'nın bir puan önünde. Zorlu maçta ev sahipliği avantajını kullanmak isteyecek olan Adalılar, Slovakya'yı eli boş gönderir diye düşünüyorum. İrlanda'ya güvenebiliriz. (1.75)

234 SIRBİSTAN-PORTEKİZ 0
İki takım da zirve mücadelesi veriyor. Kaybeden büyük yara alacak. Bu yüzden önce beraberlik hedefleyerek sahaya çıkacak olan Portekiz'in amacına ulaşacağını tahmin ediyorum. (2.80)

Toplam Oran: 49.17


TİMUÇİN ERİÇ'İN TAHMİNLERİ

BAŞKA ŞANSLARI YOK
Öyle bir haldeler ki, puan kaybında Avrupa Şampiyonası planlarını rafa kaldıracak durumdalar. Finlandiya, Ukrayna ve İrlanda Cumhuriyeti için tek hedef, galibiyet.

Haberin Devamı

211 AZERBAYCAN-FİNLANDİYA - 2
Avrupa Şampiyonası yolunda en zorlu mücadele tartışmasız A Grubu'nda yaşanıyor. Polonya, Finlandiya, Portekiz ve Sırbistan, ilk iki biletini kaparak 2008 vizesini ceplerine indirmek için kıyasıya bir kapışmanın içine girmiş durumda. Azerbaycan, dibe demir attı ve burada Ermenistan ile birlikte en zayıf halka görünümünde. Finlandiya için bir de rakipleri Sırbistan ve Portekiz'in birbiriyle kozlarını paylaşacak olması gözönüne alındığında, Bakü'den 3 puanla dönmekten başka çareleri yok. (1.30)

213 UKRAYNA-LİTVANYA - 1
Son yıllarda yıldızını parlatan ve Dünya Kupası vitrininde boy gösterme başarısına ulaşan Ukrayna, Avrupa Şampiyonası iddiasını sürdürebilmek için Litvanya maçından mutlaka galibiyetle ayrılma mecburiyetinde. Fransa, İskoçya ve İtalya'yı yalnız bırakmayacak olan Ukrayna, yıldızlarıyla istediğini alır. (1.15)

Haberin Devamı

225 TÜRKİYE-NORVEÇ - -2.5
Yunanistan'ı hezimete uğratarak tarihi bir zafere imza atan ay yıldızlılar, Frankfurt'ta cezasını tamamlarken, Norveç engelini de kayıpsız geçerek 2008 yolunu yarılamak hedefinde. Bosna Hersek yenilgisiyle planları alt üst olan Norveç, milli takımımız karşısında 3 puan için bütün riskle göze alacak. Vikingler, Carew gibi bir silaha salip olsa da Blackburn Rovers'da bu sezon başarılı bir performans sergileyen Pedersen'den yoksunlar. Beraberliğin de bizim için büyük avantaj olacağı 90 dakikada alt oynamak mantıklı. (1.70)

233 İRLANDA CUM.-SLOVAKYA - 1
Almanya ve Çek Cumhuriyeti, D Grubu'ndan kol kola çıkacaklar gibi görünse de sürpriz ihtimalini göze alan İrlanda Cumhuriyeti, özellikle ikincilik için şansını sonuna kadar zorlayacak. Slovakya cephesinde de hedef zor da olsa aynı. İrlanda Cumhuriyeti, seyircisi önünde yenilgi yüzü görmedi ve oynadığı futbolun yanı sıra, kadro ağırlığıyla da rakibine karşı üstünlük sağlayacak güçte. İki takım da çok atıp, aynı oranda golü kalelerinde görüyorlar. Zorlu karşılaşmanın kıran kırana geçeceği bir gerçek. Beraberliğin iki takımı da üzeceği karşılaşmada her şeye rağmen İrlanda Cumhuriyeti 3 puana yakın. (1.75)

236 SLOVENYA-HOLLANDA - 2
Romanya karşısında kendisine güvenenleri yanıltan Hollanda, bir var bir yok. Van Basten idaresinde çok eleştirilen Portakallar için Slovenya sınavı çok kritik. Olası bir puan kaybı halinde maç fazlalığına rağmen Bulgaristan ve Romanya ile aradaki puan farkı kapanacak. O yüzden Hollanda kazanır. (1.45)

Toplam Oran: 6.45

UMUT KARAAHMETOĞLU'NUN TAHMİNLERİ

Bu Panzerlerin yedekleri de süper

226 ALMANYA-DANİMARKA: 1
Deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek D Grubu'nda yenilgisiz liderliğini sürdüren Almanya için haftayı boş geçmemek adına önemli, alınacak sonuç açısından önemsiz bir maç. Almanya'nın bu karşılaşmada as oyuncularını dinlendirmesi bekleniyor. Ama onların yerine oynayacak oyuncular da milli arenada kendilerini göstermek için ellerinden geleni yapacaklardır. (1.55)

233 İRLANDA CUM.-SLOVAKYA: 1
Her ne kadar liderlik şansı varmış gibi gözükse de İrlanda 2.'lik mücadelesi veriyor. Almanya'nın hemen hemen liderliği garantilediği D Grubu'nda işler çok karışık. İrlanda da Slovakya da galibiyete yakın ekipler, ama ev sahibi olmanın avantajı burada ortaya çıkacaktır. İrlanda bu maçı alır. (1.75)

315 CİZRESPOR-HATAYSPOR: 2
Kahramanmaraş ile liderlik mücadelesi içinde olan Hatayspor için bu maç çok önemli. 5. Klasman Grubu'nda lider olmak isteyen Hatay, henüz galibiyetle tanışamayan Cizre'yi deplasmanda olmasına rağmen yenecektir. (1.90)

316 GASKİSPOR-İSKENDURUN D.Ç.: 2
Gaskispor'un bu maçı kazanması bence büyük sürpriz olur. Her takım sahasında oynamanın avantajını kullanamaz. İskenderun Demir Çelik deplasmanda iyi işler yapabilen bir takım. Birbirine çok yakın bu iki rakibin maçında gülen konuk ekip olur. (2.55)

321 SİİRTSPOR-ADIYAMANSPOR: 1
Siirtspor sürprizleri çok seven bir ekip. Çoğu zaman İddaacılara 'bir daha bu takıma oynamam' dedirtecek kadar enteresan sonuçlara imza atmayı başaran Siirt, bu hafta sürprize kapalı bence. Adıyaman, sahasında üst üste iki mağlubiyet almak istemeyen Siirt karşısında varlık gösteremez. (1.70)

Toplam Oran: 22.34

FİKRİ IŞIKLI'NIN TAHMİNLERİ

El Monumental'de Apocalypto*

Copa Libertadores'te kıyameti andıran yerlilerin mücadelesinde River Plate, 77 bin kişilik mabedinde Kolombiya ekibi Quito'yu, Ortega ve Farias'la geçer.

326 RIVER PLATE-LDU QUITO 1
Copa Libertadores 6. Grup'ta mücadele eden Arjantin'in devi River Plate, Ekvador temsilcisi Liga Deportivo Quito'yu ağırlıyor. Geçen hafta rakibiyle Ekvador'da 1-1 berabere kalan Tangocular, aynı puana sahip Quito'yu averajla takip ediyor ve 3'üncü sırada bulunuyor. Konuk ekip, hiç de hafife alınacak bir takım değil. 10 resmi maçta attıkları 20 golün 6'sına (3'ü lig, 3'ü Copa Libertadores) imza koyan J.Guerron, Ambrossi ve F.Salas'la iyi anlaşıyor. Escalada ise kırmızı kart cezalısı. Buna karşın son lig maçında Gimnasia Jujuy'a 1-0 kaybeden kırmızı beyazlılar, Ariel Ortega gibi bir ustayı, Falco ve Ernesto Farias gibi golcüleri bünyesinde bulunduruyor. İkinci sırayı almak için adeta Mel Gibson'un senaryosunu yazıp, yönettiği Apocalypto'yu (Kıyamet) andıran yerlilerin randevusunda River, 77 bin kişilik madebi Estadio El Monumental'de gürler. (1.20)

234 SIRBİSTAN-PORTEKİZ 2
Üç gün önce, 2002'den bu yana UEFA organizasyonunda mücadele eden Kazakistan'a 2-1 yenilerek, rakibinin bugüne kadarki ilk galibiyetini almasına engel olamayan Sırbistan, deyim yerindeyse ağır yaralı. Portekiz ise, Belçika'yı sahasında topa tutarak, kaybettiği puanları telafi etti. Aynı puana sahip iki takımın randevusunda, formda olan Cristiano Ronaldo-Quaresma-Nuno Gomes ölüm üçgeni Portekiz'i deplasmanda galibiyete götürür. (2.20)

241 İTALYA-İSKOÇYA 1
EURO 2008 B Grubu'nun Fransa ile birlikte mutlak favorisi görülen İtalya, evinde lider İskoçya'yı ağırlıyor. Oynadığı 4 maçta 7 puan toplayarak yarışta bir adım geriye düşen gök mavililer, puan kaybına tahammülü olmadığı bu maçı kazanmak zorunda. Yoksa, hem son dünya şampiyonluğu apoletine leke düşürür hem de Avusturya-İsviçre'deki organizasyonu evinde oturup, izler. (1.20)

244 FRANSA-AVUSTURYA 1
Avrupa Şampiyonası elemelerinde Litvanya engelini güç bela aşan Fransa, Euro 2008'e ev sahipliği yapacak Avusturya ile özel maçta karşı karşıya geliyor. Litvanya önünde baskı altında kaldığı için gerçek gücünü sahaya yansıtamayan Horozlar, Avusturya'ya patlar. (1.20)

256 EKVADOR-MEKSİKA 2
Hazırlık maçları turnesine çıkan Meksika, kendisi gibi Almanya 2006'da boy gösteren Ekvador'la karşılaşıyor. Borgetti, Marquez ve Salcido gibi Avrupa'da toş koşturan oyuncularla göze hoş gelen futboluyla büyüleyen Aztekler, son maçında Paraguay'ı 2-1'le geçti. Ekvador ise, hat-trick yapan Landon Donovan'ı durduramayınca ABD'ye 3-1 yenildi. Rakibine oranla daha etkili futbol tercih eden Meksika, Ekvador'u devirir. (1.75)

Toplam Oran: 6.65

* Kıyamet

nesine.com'DAN TAHMİNLER

SIRA NORVEÇ’TE

Bosna şokuyla sarsılan rakibimizde Solksjaer ve cezalı Pedersen’in yoklukları bizim için büyük avantaj. Moralli bir Türk Milli Takımı, bu maçtan da galibiyet çıkarabilir.

221 MACARİSTAN-MOLDOVA 1
Grubumuzun iki iddiasız takımının karşı karşıya geleceği bu maç sıralamayı belirlemeye etkisi dışında hiçbir önem taşımıyor. Bir zamanların efsane takımı olan Macaristan eski günlerini aramaya devam ediyor. Son yıllarda hiçbir turnuvada başarı gösteremeyen Macarlar, bu elemelerde de sıradan bir takım görüntüsü vermeye devam ediyorlar. Macaristan, cumartesi günü oynadığı hazırlık karşılaşmasında ilk milli maçını oynayan Karadağ’a 2-1 yenildi. Moldova ise kendi sahasında Malta karşısında beraberliği son anda kurtardı. Macaristan bu maçı kazanmaya yakın ancak gol atma sorunu olan takım bu sorunu bu maçta da yaşarsa Moldova bir beraberlik koparabilir. (1.35)

224 MALTA-YUNANİSTAN 2
Cumartesi günü farklı yendiğimiz Yunanistan, deplasmanda zayıf rakibi karşısında maçın mutlak favorisi. Yunan takımı ikincilik şansını tehlikeye atmamak için maçı çok ciddiye alacaktır. Yunan halkı özellikle Türkiye karşısında alınan yenilgiyle beraber takımlarına olan güvenini yitirmeye başlamış durumda. Otto Rehhagel Yunan basını ve futbol taraftarlarınca çok eleştirilmeye başladı. Özellikle Bundesliga Gol Krallığı yarışmasında 13 golle birinci sıradaki iki futbolcudan biri olan Gekas’ı takıma koymaması ve sakatlıktan çıkmış Charisteas’ı oynatması çok eleştirildi. Bunun yanında eleştiri getirilen konuların başında takımı gençleştirmemesi de geliyor. Fakat bütün bunlara rağmen Yunanistan, Malta’yı her koşulda yenecek güçte. (1.15)

225 TÜRKİYE-NORVEÇ 1
Cumartesi günü Atina’da Yunanistan’ı farklı yenen Milli Takımımız ile Bosna Hersek karşısında evinde umulmadık bir yenilgi alan ve ilk ikiye girme şansını büyük tehlikeye sokan Norveç karşılaşıyor. Maç Frankfurt’ta, Commerzbank Arena’da seyircisiz oynanacak. Yunanistan maçında sakatlanan İbrahim Üzülmez, Gökhan Ünal ve kart cezalısı Gökhan Zan bu kez yoklar. Bu da ilk 11’in en az 3 oyuncusunun Yunanistan maçından farklı olacağı anlamına geliyor. Ancak bu karşılaşmada maçta cezası biten Emre Belözoğlu oynayabilir. Norveç Milli Takımı’nda özellikle bizim defansımıza en büyük sorunu yaşatacak oyuncu John Carew olacaktır. Bunun yanında Liverpool oyuncusu John Arne Riise’nin de çıkışlarına özellikle dikkat etmemiz gerekir. Tabii sakatlığı yüzünden oynamayan Solksjaer ve cezalı Pedersen’in yoklukları bizim için büyük avantaj. Moralli bir Milli Takım’ın bu maçtan da galibiyet çıkarabileceğini düşünüyoruz ama beraberlik de kimseyi şaşırmamalı ve anlayışla karşılanmalı. Çünkü son iki maçtan çıkarmamız gereken minimum 4 puanı bu durumda çıkarmış olacağız. Tabii bir galibiyet Euro 2008 kapılarını sonuna kadar açar. (1.85)

233 İRLANDA-SLOVAKYA 1
İrlanda da iki maç üst üste evinde oynama şansı olan takımlardan ve aldığı son Galler galibiyeti ve Çek Cumhuriyeti’nin Almanya yenilgisi ile grupta ikincilik açısından yeniden iddialı konuma geldi. Aynı şekilde deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi karşısında kazanan Slovakya da grupta iddialı konumda sayılır. Bu, her iki takım açısından son derece önemli ve zor geçmeye aday bir maç. İrlanda kendi evindeki bu karşılaşmada, direkt rakibi karşısında üç puan almak isteyecektir. İrlanda takımında İngiltere Premier League’den tanıdığımız birçok futbolcu oynuyor. Slovakya’da ise özellikle Robert Vittek takımın en önemli kozu. İrlanda bu zor randevunun favorisi. (1.75)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!