Hentbol Federasyonu'nun yeni hedefi gurbetçiler

Güncelleme Tarihi:

Hentbol Federasyonunun yeni hedefi gurbetçiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 12:05

Hentbol Federasyonu, yurt dışında spor hayatını sürdüren Türk çocuklarını milli takımlara kazandırmak için yeni bir proje başlattı.

Haberin Devamı

Federasyonunun uluslararası ilişkiler koordinatörü Bilge Soylu'nun ortaya attığı ve başkan Tarık Cengiz'in onayladığı projeyle ilk aşamada 16 gurbetçi hentbolcu ile temasa geçildi.

Halen Almanya'da bölgesel ligde hakemlik yapan Ömer Lütfi Hacıosmanoğlu vasıtasıyla Türk oyunculara ulaşan federasyon yetkilileri, 16 sporcuyu, 5-6 Eylül'de, Nürnberg'de yapılacak kampa alacak. Kampa alınacak 14-18 yaş arasındaki 16 hentbolcu, halen Almanya ve Fransa'da spor hayatlarını sürdürüyor. Nürnberg'deki kamp, Hacıosmanoğlu ve milli takım yardımcı antrenörü İbrahim Belet'in yönetiminde gerçekleştirilecek.

Seçilen sporcular içinde ilk olarak Songül Bozkurt, Dilan Öztürk ve Tarık Alp Sorgut, şu anda Ankara'da süren ve 15 Ağustos'ta sona erecek gençler ve yıldızlar gelişim kampına katıldı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında, ülkelerinin bölgesel liglerinde oynayan Almanya'dan 14, Fransa'dan ise 2 hentbolcu kamplarda yer alacak.

Hentbol Federasyonu yetkilileri tarafından Fransa'dan Cihat Yılmaz ve Mehmet Ali Karaca, Almanya'dan da Tuğba Gürdere, Recep Koraman, Dalyan Dereli, Beyza Nur Aydın, Şeydanur Çetin, Silan Atladan, Selcan Çelik, Hasan Akın, Sarah Aylar, Sarivan Ataş ve Ruken Yıldız, Nürnberg'deki kampa çağrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!