Hem maç gitti hem de hocalık

Güncelleme Tarihi:

Hem maç gitti hem de hocalık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 09:23

Efsane futbolcu Ruud Gullit'in Rusya'daki teknik direktörlük macerası kısa sürdü.

Haberin Devamı

Geldiği günden bu yana çok konuşulan isimlerin başında olan ve Çeçenistan'da büyük bir coşkuyla karşılanan hatta Çeçen Lider Ramazan Kadirov'un da bizzat görüştüğü Hollandalı çalıştırıcı, Rusya Premier Ligi'nin 13'cü hafta karşılaşmasında Amkar deplasmanında alınan 1-0'lık mağlubiyet sonrası çalıştırdığı Terek Grozny takımından gönderildi.

Kadirov, bu maç öncesinde Gullit'in son şansı olduğunu ve galibiyet gelmemesi halinde takımdan kovacağını açıklamıştı.

Aynı puanlı Amkar Perm deplasmanına çıkan Çeçenistan temsilcisi 89 dakika direndiği rakibinin 90'da kazandığı serbest vuruşu yaklaşık otuz metreden gole çevirmesi ile adeta yıkıldı. Karşılaşma sonrası kulübün resmi internet sayfasından yapılan kısa açıklamada dün akşam oynanan Amkar karşılaşmasından önce yapılan takımın galip gelmemesi durumunda yollarının ayrılacağının belirtildiği açıklama hatırlatılarak, Gullit ile yolların ayrıldığı, ancak isterse Hollandalı'nın takımın alt yapısını çalıştırabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Terek'in başında çıktığı 13 karşılaşmada 3 galibiyet 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hollandalı topladığı 12 puanla, 16 takımlı Rusya Premir Ligi puan tablosunda 14'cü sırada yer alıyor. Terek hafta sonu evinde bir basamak altındaki 11 puanlı Krilya Sovetov'u konuk edecek.

Bu arada Rusya Premier Ligi'nde bir dönem Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin'in de formasını giydiği CSKA Moskova fırtınası esiyor. Dün akşam konuk ettiği ve Türk futbol severlerin yine Fenerbahçe'den tanıdığı Roberto Carloslu Anji Mahaçkale'yi 3-0 yenen Moskova ekibi, puanını 25'e yükselterek bir maç eksiği olmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Anji isse 22 puanda kalarak dördüncü sıraya geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!