Hem kentini hem kendini buldu

Güncelleme Tarihi:

Hem kentini hem kendini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Gökhan Ünal’ın gidişinden sonra pivot santrfor arayan Kayserispor, maliyeti düşük diye Purovic’i getirdi. Ancak Purovic hayal kırıklığı yaşatınca Makukula’yı transfer eden sarı kırmızılılar, şimdi çok mutlular.

Haberin Devamı

KAYSERİSPOR’un bu sezon kadrosuna kattığı dev golcü Ariza Makukula, takımını sırtlamaya devam ediyor. Süper Lig’in 13. haftasında Diyarbakırspor ağlarına bıraktığı 2 golle ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi.
1999–2000’de Vitoria Guimaraes’de hiç oynayamayan Portekizli golcü, bir sonraki yıl önce Salamanca (2 maç 0 gol), sonra Leganes’te (13 maç 4 gol) forma giymişti. Tekrar Salamanca’ya geri dönen (37 maç 20 gol) oynayan Makukula, 2002-03’te Nantes’a (18 maç 1 gol) gitmiş ama ama orada da umduğunu bulamamıştı.
Bonservisi Benfica’da
2003-04’te İspanya’nın yolunu tutan Makukula 1 sezon Valladolid (18 maç 8 gol), 2 sezon Sevilla (13 maç 1 gol), 1 sezon da Gimnastic’te (22 maç 2 gol) oynama imkanı bulmuştu. Ülkesine dönen dev golcü, Maritimo’da 6 ay (12 maç 7 gol), Benfica’da da 1 yıl (3 maç 0 gol) forma giydikten sonra geçen sezon devre arasında Bolton’a kiralanmıştı. Portekizli oyuncu burada 6 maçta forma giymiş ve hiç gol sevinci yaşayamamıştı.
Makukula’nın bonservisi ise şu anda Benfica’da. Karadağlı golcü oyuncunun Kayserispor’a gelmesindeki en büyük etmen kuşkusuz teknik direktör Tolunay Kafkas’a ait. G.Ünal’ın Trabzonspor’a gitmesinden sonra pivot santrfor arayan sarı kırmızılıların ilk tercihi olur Portekizli. Ancak Golcü oyuncunun maliyeti yüksek olması nedeniyle Kayseri, Milan Puroviç ile el sıkışır.
Kafkas çok istedi
Sporting’den 750 bin Euro bedelle kiralanan Karadağlı oyuncu, sadece 3 gol atınca gönderilir. Sezonun 3. haftasında Kayserispor’un renklerine kattığı dev santrfor için Kafkas, alt limit olarak 20 golü işaret eder. Portekizli yıldız da hocasının gösterdiği hedefin yarısına oynadığı 10 maçta ulaşır.
Hiçbir yere bırakmayız
Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma da iki yıldır peşlerinde oldukları Makukula’yı kadrolarına kattıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Portekizli golcü için Hurma şu ifadeleri kullandı: “Makukula, eğer Arsenal veya başka bir takımda olsaydı almamız imkansızdı. Şu anda kiralık da olsa Türkiye’ye getirmeyi başardık. Benfica ile opsiyon konusunda da anlaştık. Onu artık kolay kolay bırakmayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!