Helvacı muhalefeti alkışladı

Güncelleme Tarihi:

Helvacı muhalefeti alkışladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 14:23

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Kulüp başkanı Adnan Polat'ın konuşması sırasında salonda bağrışmalar yaşanırken, gerginlik, eski yönetici Cengiz Özyalçın'ın konuşması sırasında da sürdü. Özyalçın'ın yaptığı konuşma genelde alkış alırken, Fenerbahçe maçıyla ilgili sözleri sırasında bir üye ayağa kalkarak, “Burası Galatasaray kongresi, burada Galatasaray konuşulur” diye bağırdı.

Üyenin bağırmasını sürdürmesi üzerine çok sayıda üye ayağa kalkarak bu kişiyi susturmaya çalıştı. Bu kişinin bağırmalarını sürdürmesi üzerine Kongre Divan Başkanı Türker Arslan, “Bakın, medyaya malzeme oluyoruz” deyip bu üyeye, konuşmaya devam etmesi halinde salondan çıkaracağını söyledi.

Gerginliğin uzun sürmesi üzerine Cengiz Özyalçın, konuşmasını tamamlamadan kürsüden ayrıldı.

YÖNETİM İÇİ MUHALEFET

Kongrede kulüp yönetim kurulu masasında oturan üyeler Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya, adeta muhalefetle birlikte hareket etti.
Başkan Adnan Polat'a geçmişte başkaldırmalarına rağmen istifa etmeyerek görevlerinde kalan üçlünün, muhalif konuşma yapan Cengiz Özyalçın'ın, Tevfik Fikret'in bir şiirini okumasını muhalefetle birlikte alkışlaması dikkati çekti.
Bu arada, Helvacı ve arkadaşları, başkan Polat'ın açılış konuşmasını yapmasının ardından yerine oturduğu sırada, diğer yöneticilerin aksine ayağa kalkmadıkları gözlendi.

38 KİŞİ KONUŞMAK İÇİN SÖZ İSTEDİ

1600'e yakın üyenin katıldığı toplantıda, tam 38 kişi konuşma yapmak için başvuruda bulundu. İlk kürsüye çıkan konuşmacılar arasında en çok alkışı ise başkan Adnan Polat'ı olağanüstü genel kurul toplantısı yapmaya davet eden üyelerden Hayrettin Kozak aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!