Hedeflerini ıskalamadan, hızla ilerliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hedeflerini ıskalamadan, hızla ilerliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 16:07

Küçük yaşta atıcılığa başlayan Hatice Balkancı, Kerime Dokuzlar ve Kübra Akça, Türkiye Atıcılık Milli Takımı aday kadrosuna seçildi.

Biraz merak, biraz da aileden gelen ilgiyle atıcılıkla tanışan Hatice Balkancı (18), Kerime Dokuzlar (18) ve Kübra Akça (20), milli takım kampına çağrıldı. Av tüfekleriyle hedeflerini ıskalamayan 3 arkadaş, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı Elmacık köyündeki Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atış poligonunda şampiyonalara hazırlanıyor.

“Küçüklükten beri meraklıydım”

Hatice Balkancı, AA muhabirine atıcılığın aileden gelen bir alışkanlık olduğunu belirterek, atıcılıkla dedesi sayesinde tanıştığını söyledi.

“Babam, ağabeyim, hepsi atıcılıkla uğraşmış” diyen Balkancı, “Ben de küçüklükten bu yana meraklıydım. Küçükken tüfeği tutmaya bile korkuyorduk ama yine de tutuyorduk. Uygun yaşa geldikten sonra bu spora başladık. 4 yıldır da arkadaşımla beraber sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Milli takım aday kadrosuna çağrılmasının heyecan verici olduğunu ifade eden Balkancı, “İnşallah devamını getirebiliriz. Bize güvenenleri mahcup etmeyiz. Türkiye'nin adını atıcılık sporunda diğer ülkelerde duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

“Küçükken babamla ava gidiyordum”

Kerime Dokuzlar ise babasının başçavuş olması nedeniyle silaha ilgi duyduğunu anlatarak, “Babamla ava da gidiyordum. Böyle bir oluşum olduğunu duydum ve spora başladım. İlk zamanlar oldukça zorlanıyorduk ama öğrenince kolay geliyor. İlk hedefim tabii ki yurt dışında Düzce'nin ve Türkiye'nin adını duyurmak. Daha sonra da kendi adımızı duyurmak” ifadelerini kullandı.

6 kişilik aday kadronun 3'ünün Düzce'den çıkmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden antrenör Sami Boz da sporcularının özverili, disiplinli ve yoğun şekilde hazırlandıklarını, azimleri sayesinde başarıyı yakaladıklarını anlattı.
“En büyük sevicimiz bugünlere gelmek, bugünleri görmek” diyen Boz, “Bu duruma gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz gerektiği kadar desteği bize veriyorlar. Bu ilgiden mutluyuz” diye belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!