"Hedefimiz final, tek eksiğimiz tecrübe"

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz final, tek eksiğimiz tecrübe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 19:32

Düzce'nin Topuk Yaylası'ndaki Fenerbahçe Tesisleri'nde U20 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Türkiye U20 Milli takımında Teknik Direktör Feyyaz Uçar basın mensupları ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

U-20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, tesislerde düzenlenen "barbekü partisi"nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uçar, U-20 Dünya Kupası'nda grup maçlarını Trabzon ve Rize'de oynayacaklarını anlatarak, bu nedenle kampı Düzce'de yapmayı tercih ettiklerini söyledi. Gruptan lider çıkmaları halinde bir sonraki maçın Trabzon'da oynanacağını ifade eden Uçar, "Burada da Karadeniz havası var. Çok fazla sıcak değil, bizim için avantajlı bir durum. İdmanlarda çok fazla efor sarf etmeden oyuncularımız hazırlıklarını iyi bir şekilde sürdürüyorlar" diye konuştu.

Uçar, 7 Haziran tarihinden itibaren FIFA'nın isteği üzerine kadronun 21 kişiye düşürüldüğünü dile getirerek, daha çok futbolcunun turnuvada görev almasını istemesine rağmen kurallara göre hareket ettiklerini belirtti.
U-20 Milil Takımının özel maçlarda aldığı skorların kendilerini ümitlendirdiğini vurgulayan Uçar, "Ama hedefi çok büyük koymak istemiyoruz. 18-19 yaşında kırılgan bir ekibimiz var ve bizim öncelikli olarak hedefimiz gruptan çıkmaktır" dedi. Uçar, oyuncularının turnuvada başarılı olmaları halinde A Milli Takımda da şans bulabileceklerini belirterek, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın takımlarıyla yakından ilgilendiğini bildirdi.

UÇAN "HERKES KENDİNİ KANITLADI"

Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa giren U-20 Milli Takım oyuncularından Salih Uçan, "Kampta bütün oyuncular kendisini kanıtladı, bu nedenle üzerimizde bir baskı hissetmiyoruz" dedi. U-20 Dünya Kupası azırlıklarını sürdüren milli takım oyuncularından Salih Uçan, Sadık Çiftpınar, Hakan Çalhanoğlu ve Artun Akçakın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takım kaptanı Artun Akçakın, kampın çok verimli geçtiğini ve takımdaki arkadaşlığın çok arttığını söyledi. İlk günden itibaren takım arkadaşlarının birbirine ısındığını ve takımdaki kaynaşmanın oyuna da yansıdığını belirten Akçakın, büyük bir organizasyon içinde yer aldıklarını anlattı. Gruplarında Kolombiya'nın öne çıktığını ifade eden Akçakın, ilk maçta El Salvador karşısında iyi mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti. Futbolculardan Salih Uçan da kamp ortamının ve tesisin çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Kampta bütün oyuncular kendisini kanıtladı, bu nedenle üzerimizde bir baskı hissetmiyoruz" diye konuştu.

Futbolculardan Sadık Çiftpınar ise Türkiye'nin 8 yılın ardından ilk defa bu turnuvaya katıldığını aktardı. Bu şansı yaşadıkları için mutlu olduklarını dile getiren Çiftpınar, "Takım olarak bu şansın farkındayız ve bu şansı en iyi şekilde değerlendirerek ülkemize büyük bir sevinç yaşatmak istiyoruz" dedi. U-20 Dünya Kupası tanıtım etkinlikleri kapsamında Barcelonalı futbolcu Lionel Messi ile bir araya gelen Çiftpınar, "Messi ile karşılaştığında ne hissettin?" sorusu üzerine, şunları kaydetti: "Messi'yle buluştuktan sonra 10 gün kendime gelemedim. Yatıyorum, kalkıyorum sonra kendi kendime Messi'ye sarılıyorum. Çok güzel bir duyguydu. Messi ile kısa bir sohbet ettik. Bana turnuva hakkında bazı tavsiyeler verdi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!