Hedefimiz 6’da 6 yapmak

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz 6’da 6 yapmak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

A Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Harun Erdenay, 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda 5 maçta 5 galibiyetle çok iyi bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Erdenay, "Bu kadar güzel bir oyunla, Fransa maçı öncesi grup liderliğini garantileyeceğimizi tahmin etmiyordum. İnanılmaz bir performans gösterdik. Her maçımızı 10 sayının üzerinde kazandık. 5’te 5 yaptık ve grup liderliğini garantiledik.

Kazandığımız bu başarıda, evimizdeki maçlarda inanılmaz seyirci desteğinin de etkisi vardı. Fransa karşısında yensek yenilsek fark etmiyor, ama hedefimiz 6’da 6 yapmak" diye konuştu.

12 Dev Adam’ın eski çalıştırıcılarından Aydın Örs de, "A Milli Takım, tecrübeli ve genç oyuncuların kombinasyonunu iyi gerçekleştirdi. Takımımız, finallerde yapılacak takviyelerle, bu anlayışı bozmadan ortaya koyacağı performansla, her neticeye aday diye düşünüyorum" dedi. Örs, Hidayet Türkoğlu’nun yaptığı liderliği takıma olumlu yansıdığını söyledi. Çetin Yılmaz da takımımızın oynadığı basketbolun finaller için ümit verdiğini açıkladı.

Pasaport krizi

Öte yandan özel bir uçakla yarınki Fransa maçı için dün Limoges’a giden kafilemiz vize kriziyle karşılaştı. Havaalanı görevlileri, basketbolcularımızın sahip olduğu gri hizmet pasaportunda vize olmaması nedeniyle sorun çıkardı. Yapılan telefon görüşmeleri sonrasında gri pasapotun ne anlama geldiğini öğrenen polisler kafilemizi yarım saat beklettikten sonra geçişlerine izin verdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!