Hedefi olimpiyatlardan madalya ile dönmek

Güncelleme Tarihi:

Hedefi olimpiyatlardan madalya ile dönmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 11:50

Güreş bayanlarda Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Evin Demirhan, 2016 Olimpiyatları'na sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Siirt'te, 4 yıllık güreş hayatında birçok başarıya imza atan ve çeşitli yarışmalardan madalya ile dönen Demirhan, 2016 yılında düzenlenecek olan olimpiyatlarda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Demirhan'ın antrenörü Adem Kesici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirhan'ın 2008 yılının sonlarında mahallenin çocukları ile çalışmaların yapıldığı salona geldiğini, ancak yaramazlık yaptığı için salondan kovduğunu söyledi.

Demirhan'ın 1 hafta sonra tekrar geldiğini, o aylarda Türkiye Şampiyonası'na hazırlandıklarını kaydeden Kesici, “Baktım hareketli, oyunları yapma kapasitesi açısından güzel bir grafik çizince iyi bir güreşçi olacağına inandım. Sonra çalışmaya başladı ve Türkiye Şampiyonu oldu. Şu anda Evin, Türkiye'nin en gözde sporcusu. İnşallah 2016 Olimpiyatları'nda bu dalda ilk madalyamızı getirecek. Yeter ki bize destek verilsin” diye konuştu.

Demirhan da, evlerinin spor salonuna çok yakın olduğunu, birkaç arkadaşı ile güreşe gittiğini anlatarak, arkadaşlarının teşvik etmesiyle 2008 yılında güreşe başladığını belirtti.

Kesici'nin motivesi ile daha çok heveslendiğini, ilk başlarda arkadaşlarıyla oyun diye başladıkları güreşte çeşitli dereceler aldığını kaydeden Demirhan, 2009 yılında Yalova'da Minikler Türkiye Şampiyonası ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu ve milli kampa davet edildiğini bildirdi.

İzmir Zafer Turnuvası'nda da şampiyon olduğunu ifade eden Demirhan, şöyle dedi: “Uluslararası turnuvalarda şampiyon olanlar Avrupa'ya gitmeye hak kazanıyordu. Yaşım itibariyle katılamayacağım için yerime başka bir arkadaşım katıldı. 2010 yılında da yıldızlarda şampiyon olduğum için Avrupa'ya gitmeye hak kazandım. Yaşım da tutuyordu. Aynı yıl katıldığım ilk Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Sonra birçok yarışmada çeşitli dereceler aldım. Uzun vadeli bir hedefim var. 2016 Olimpiyatları'nda kürsüde yer almak istiyorum. Ama onun öncesinde gençlerde ve büyüklerde 2013 Avrupa ve Dünya şampiyonaları düzenlenecek. Bu yarışmalarda da ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum.”

Demirhan, okuldan sonra her gün düzenli çalıştığını kaydetti.

Kızlarıyla gurur duyuyorlar

Baba Şemsettin Demirhan ise kızının Türkiye'nin adını ve bayrağını yükseklere çıkardığını belirterek, onunla gurur duyduklarını belirtti.

Kızına sahip çıkılmasını isteyen Demirhan, ellerinden geldiği kadar kızına yardımcı olduğun ancak bunun yeterli gelmediğini, ona iyi bir ortamın sağlanmasını gerektiğini ifade etti.

Anne Cevahir Demirhan, daha önce kızının güreş yapmasına sıcak bakmadığını ve ders çalışmasını istediğini ancak azim ve başarısını görünce destek vermeye başladığını söyledi.

Anne Demirhan, Evin'in 9 yaşındaki kız kardeşi Zehra'nın da ablasını örnek alarak güreşe başladığını ve bu yıl güreş de bölge şampiyonu olduğunu hatırlattı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, 27 antrenörle 16 branşta çalışma yaptıklarını, amatör sporculara ellerinden gelen yardımda bulunduklarını bildirdi.

Siirt'ten dünya ve Avrupa dereceleri çıkarttıklarını kaydeden Olgaç, “Güreş, judo, atletizm gibi branşlarda iyi derecelerimiz var. Çok kapasiteli sporcularımız var. Bu çalışmaları ilçelere de yaydık. Daha çok Evin Demirhanlar, Ensar Oğuzlar olacak” dedi.
Demirhan'ın güreş yaşantısı İzmirli sinemacı İnan Temelkuran'ın, Kristen Stevens ile ortaklaşa hayata geçirdiği projede, “Siirt'in Sırrı” adlı film haline getirilmişti. Film, birçok festivallerde derece almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!