Hedefi Lübnan'ı boks ülkesi yapmak

Güncelleme Tarihi:

Hedefi Lübnanı boks ülkesi yapmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2011 11:52

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli boks antrenörleri arasında gösterilen Sefa Nar, Türkiye, Yunanistan ve Hindistan boks milli takımlarından sonra Lübnan Boks Milli Takımı'nın başına getirildi.

Sefa Nar, transferiyle ilgili olarak  yaptığı açıklamada, şu an boks dünyasında hiçbir adı bulunmayan Lübnan'ı, kuracakları sistemle dünyanın sayılı boks ülkelerinden birisi yapmak istediğini söyledi.

1988-2002 yılları arasında Türk Boks Milli Takımı'nın tüm kategorilerinin kendisine bağlı olduğunu hatırlatan Nar, “2003-2005 yılları arasında Yunanistan, 2006-2007 yıllarında da Hindistan Milli Takımları'nın antrenörlüğünü yaptım. Şimdi de Lübnan Milli Takımı'nın başarılı olması için oraya gidiyorum” dedi.

Lübnan Boks Federasyonu yetkililerinin, eski Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli aracılığıyla kendisine teklifte bulunduklarını ifade eden Sefa Nar, “Federasyon yetkilileriyle yaptığımız konuşmada, öncelikli hedefimizi 2012 Olimpiyat Oyunları'na bayanlarda veya erkeklerde bir sporcuyla katılmak olarak belirledik. Kısa vadeli tüm çalışmalarımızı buna göre ayarlayacağız. Sonrasında ise Lübnan boksunun geleceğine yönelik sistemi oturtmak istiyoruz” diye konuştu.

4 veya 5 asistan antrenörünü de zaman içinde Lübnan'a götüreceğini vurgulayan Nar, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Şu an Lübnan'daki boksörler benim için de kapalı bir kutu. Öncelikle gidip oradaki menüyü görmem lazım. Eğer seviyeleri yeterli sporcular bulursam, transfer yapmam. Ancak beklediğim kalitede isimler çıkmazsa, o zaman transferi düşünebilirim. Sonuçta benim elimde sihirli değnek yok. Federasyon yetkilileri, bana Türkiye de dahil olmak üzere, olimpiyat vizesi alabilecek sporcuları transfer edebileceğimi söyledi. Türkiye'de şu an için transfer etmeyi istediğim erkek boksör yok, bayanlara da bakmak lazım. Olimpiyatlar sonrasında da altyapıya eğileceğiz. Lübnan, dünya boksunda ismi olan bir ülke değil. Ancak hükümetin de desteğini arkalarına alarak, boksta atılım yapmayı istiyorlar. Ben de tüm bilgi ve birikimimi onlarla paylaşarak, Lübnan'ı boks ülkesi yapmak istiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!