Hedef olimpiyatlarda madalya kazanmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef olimpiyatlarda madalya kazanmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 11:46

Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı, Mersin'de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları'na madalya hedefiyle hazırlanıyor.

Milli Takım, Mersin'de, 20-30 Haziran tarihlerinde organize edilecek Akdeniz Oyunları ile temmuz ayında Fransa'da düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanmak amacıyla Adana'da kampa girdi. Antrenör Nuray Sev Özdemir nezaretinde çalışmalarını sürdüren milli takım kadrosunda 4'ü kadın 9 sporcu yer alıyor.

Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım Antrenörü Nuray Sev Özdemir, bu sezon kamp çalışmalarına yeni başladıklarını söyledi.

Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları için sayılı günlerinin kaldığını belirten Özdemir, bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için iklim koşulları en elverişli olan Adana'da kamp düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

“Biz de ülkemize uluslararası platformda madalyalar getirmek istiyoruz”

Her şeyin yolunda gittiğini ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Özdemir, “Bu yıl Akdeniz Oyunları ve temmuz ayında Fransa'da düzenlenecek dünya şampiyonası hedeflerimiz var. Ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Biz de ülkemize uluslararası platformda madalyalar getirmek istiyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı gururla okuyalım ve okutalım. Bu onuru yaşayalım ve ülkemize armağan edelim istiyoruz” dedi.
Atletizmin sabır ve istikrar istediğini, bunun için azimle çalıştıklarını anlatan Özdemir, şöyle devam etti:
“Akdeniz Oyunları'nda kürsüye çok yakınız. Belki bir-iki madalya neden olmasın? Her şey olabilir. Bu yolda o hedefe ulaşabilmek için ciddi bir ekip çalışma içerisindeyiz. Temmuz ayında Fransa'da düzenlenecek Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonası'na gideceğiz. Orada da farklı klaslardaki sporcularımızın belirli kotaları geçip yarışmalarını istiyoruz. 2016 Rio Olimpiyatları'nda minimum 16 sporcu katılım sayısına ulaşalım istiyoruz. Başarılı sporculara sahibiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların çok daha üzerine çıkacağımıza inanıyorum, potansiyelimiz var. Yapacağımız şampiyonalarla, kamplarla, sporcu sayısını her geçen gün artması ve kaliteyi yakalamak için çalışıyoruz.”
Akdeniz Oyunları'nda 2 branşta bedensel engellilerin temsil hakkı olduğunu hatırlatan Özdemir, “Bu branşlardan biri atletizm diğeri ise yüzme. Atletizmde 800 metre bayanlar, 1500 metrede ise erkek sporcular yarışacak. Temsil edeceğim iki koşu mesafesi var” şeklinde konuştu.

Türkiye Şampiyonası Adana'da

Özdemir, ayrıca Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan “Türkiye Atletizm Şampiyonası”nın 16-17 şubat tarihlerinde Adana'da Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti'nde yapılacağını da söyledi.
Şu anki kampı Akdeniz Oyunları aday kadrosu ve dünya şampiyonalarında A ve B barajlarını geçmiş sporcularla başlattıklarını belirten Özdemir, Türkiye Şampiyonası sonrası tespit edilen başarılı sporcuların diğer kamplara dahil edeceklerini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!