Hedef "Markalar Şampiyonluğu"

Güncelleme Tarihi:

Hedef Markalar Şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 11:22

"Dünya Supersport Şampiyonası'nda bu sezon şampiyon olamasam da sezon benim için iyi geçti. Son yarışta, takımım Kawasaki'nin markalar şampiyonu olması için yarışacağım"

Haberin Devamı

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Dünya Supersport Şampiyonası'nda bu sezon şampiyon olamasam da sezon benim için iyi geçti. Son yarışta, takımım Kawasaki'nin markalar şampiyonu olması için yarışacağım" dedi. FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nda 3 kez şampiyon olarak bir ilke imza atan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, 20 Ekim'de İspanya'nın Jerez pistinde sezonun son yarışına çıkacağını hatırlattı.

Şampiyonluğu bu yıl İngiliz Sam Lowes'a kaptıran milli motosikletçi, "Sezon başında yarışlar istediğim gibi gitmedi. Motosikletim bozuldu, bir yarışta düştüm" diye konuştu. Sezon ortasında motosikletinde birtakım teknik yenilikler yaptıklarını ifade eden Sofuoğlu, "Sezon başında ve ortasında kaybettiğimiz puanlar, beni ikinciliğe geriletti. Yaptığımız yeniliklerden sonra çıktığım son 5 yarışın 4'ünü birinci bitirdim fakat puanlar yeterli gelmedi" şeklinde devam etti.

Sofuoğlu, motosiklet sporlarında her sezon şampiyon olmanın zor olduğuna dikkati çekti. Şampiyon bitirdiği geçen sezonda 4 yarışı, bu sezonu ise 5 yarışı birinci bitirdiğini ifade eden başarılı motosikletçi, "Bu nedenle kötü bir sezon geçirdim diyemem. Şampiyonluk kısmet değilmiş ancak son yarışı da birinci bitirip halen lider konumda olan takımım Kawasaki'yi, markalar şampiyonu yapmak için yarışacağım" dedi.

Gelecek sezon yine supersport

Daha önceki açıklamalarında, gelecek sezon “superbike”da yarışacağını belirttiğini ancak takımı Kawasaki'nin aksi yönde istekte bulunduğunu dile getiren Sofuoğlu, “Yetkililerle yaptığım görüşmede, superbikedaki pilotlarının güçlü olduğunu belirtip benim 1 yıl daha Supersport'ta yarışmamı istediler. Superbike dalının formatı biraz değişiyor ve adı superbike EVO oluyor. Kawasaki, 2015 yılında bu kategoride yarışmamı istiyor ancak henüz sözleşme yapmadım" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!