Hedef ilk 10'da yer almak

Güncelleme Tarihi:

Hedef ilk 10da yer almak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 12:50

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı Nilüfer İmre, Londra Olimpiyatları'na kısıtlı imkanlarla hazırlandıklarını, hedeflerinin ilk 10 ülke arasında yer almak olduğunu söyledi.

Londra Olimpiyatları için hazırlıklarını Çeşme'de yaptıklarını anlatan İmre, Yelken Federasyonu'nun kendisine ait bir çalışma yerinin bulunmadığını belirterek, “Malzemelerimiz Çeşme Yelken Kulübü'nde duruyor. Gerek görüldüğü zaman orada kampımızı yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza rakip ülkelerin sporcularını da davet edip rekabet oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Fransa'da düzenlenen Avrupa Kadınlar Laser Radial Şampiyonası'nda Nazlı Çağla Dönertaş'ın, üçüncü olduğunu anımsatan İmre, “Bu yelken sporu tarihinde çok büyük bir başarı. Dönertaş'ın elde ettiği başarı diğer sporcularımızı da motive etti. Bu başarı çalışmalarımızın doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Olimpiyatlarda elimizden gelenin en iyisini yaparak mücadele ediyoruz. Hedefimiz en iyi on ülke içinde yer almak” diye konuştu.

İmre, farklı sınıflara göre İngiltere, Fransa, Amerika, Yeni Zelanda ve Hırvatistan gibi ülkelerin olimpiyatlardaki çok güçlü rakipleri olduğuna işaret ederek, bu ülkelerin 50-60 yıldan bu yana sürekli en iyi dereceleri elde ettiğini ifade etti.

“Biz yelkende ara bir yerdeyiz” diyen İmre, şunları kaydetti:

“Dört bir yanı denizlerle çevrili olan bir ülkede yelken sporunun gelişememesi çok üzücü. Kanunen su sporlarına ayrılmış bir yer yok. Bu sporu yapabilmek için eğitim ve programların gelişmesi gerekiyor. Ayrıca bir de işin maddi boyutu var. Bize Nisan ayından bu yana herhangi bir ödeme yapılmadı. Olimpiyatlara hazırlandığımız için altyapı kaynaklarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Geniş kitlelere ulaşabilmek için çalışmalarda uzun soluklu programlar yapmalıyız. Kaynaklara göre iş değil, işe göre kaynak oluşturmalıyız. Başka türlü yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılar kısıtlı kalıyor. Eğer uzun soluklu programlarımızı yaparsak ardından başarı gelecektir.”

Yelken Federasyonu, Londra Olimpiyatları'na şu sporcularla katılıyor:

Nazlı Çağla Dönertaş Laser Radial
Mustafa Çakır Laser
Deniz ve Ateş Çınar 470
Alican Kaynar Finn
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!