Hedef çeyrek ve yarı final

Güncelleme Tarihi:

Hedef çeyrek ve yarı final
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 13:58

Wimbeldon Tenis Turnuvası'nda teklerde ana tabloda mücadele edip tur atlama başarısını gösteren ilk Türk tenisçi unvanına sahip olan Marsel İlhan, İngiltere'de bulunduğu sırada yaşanan terör olaylarına çok üzüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Sporcusu olduğu Yeşilyurt Kulübü'nde, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, kulüp başkanı Levent Gökçe ve antrenörü Can Üner ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İlhan, terör saldırılarının olduğu sırada kendisinin de Wimbledon'da tur atladığını hatırlatarak, “Olayları duydum ve çok üzüldüm. Ben de tenis hayatım bitince burada askerlik yapacağım. Çok üzgünüm, ama maalesef bunlar oluyor. Umarım bu olaylar bitecek” dedi.

2004 yılından bu yana Türkiye'de bulunduğunu kaydeden Marsel İlhan, “Türkiye Tenis Federasyonunun davetini kabul ederek Türkiye adına maç yapmaya başladım. Daha da sonra da hızla yükseldim. Federasyonumuz, kulübüm ve Turkcell beni destekliyor. Daha da iyi olacağımı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“HEDEF ÇEYREK VE YARI FİNAL”

Marsel İlhan, uluslararası alanda ilk önce küçük turnuvalara katıldığını dile getirirken, daha sonra hızla yükseldiğini ve artık en önemli turnuvalarda tur geçmeye başladığını söyledi.

Bu büyük turnuvalarda iyi oyuncuları yenmeyi başardığını kaydeden Marsel, “Artık, büyük turnuvalarda çeyrek ve yarı final oynamak istiyorum. 2012 Londra Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum” şeklinde konuştu.
Marsel, diğer bir hedefinin de Profesyonel Tenis Birliğinin (ATP) dünya sıralamasında 10 yıl ilk 100'ün içinde kalmak olduğunu ve bunu başarmak için çok çalışacağını kaydetti.

Marsel İlhan, Türkiye'nin İngiltere ile oynayacağı Davis Cup mücadelesiyle ilgili bir soruyu da “Yapacağımız maçta, iki rakibimi de yeneceğime inanıyorum. İngiltere'yi 3-2 mağlup edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ULUÇ: “MARSEL ROL MODEL OLDU”

Federasyon başkanı Ayda Uluç, Marsel İlhan'ın Türkiye'de genç tenisçiler için bir rol model olduğunu vurguladı.

TTF olarak en büyük amaçlarının Türk tenisini tabana yaymak olduğunu kaydeden Uluç, “Bunun için çok büyük projelerimizle geliyoruz. Türk tenisi büyük ivme kazandı. Marsel'in başarısı genç tenisçilerimiz için rol model oldu. Marsel, disiplini, sorumlu çalışmasıyla Türkiye'ye geldikten sonra büyük gelişme kaydetti. Böyle disiplinli ve sorumlu oyunculara ihtiyacımız var. Türk tenisi gümbür gümbür geliyor” diye konuştu.

Oldukça iyi düzeye gelmiş 5-6 tenis antrenörünün bulunduğunu kaydeden Uluç, GSGM'nin “altyapı için yabancı antrenör getirelim” teklifini kabul etmediklerini dile getirdi.

Kulüp başkanı Levent Gökçe ise Türkiye Tenis Ligi'nde küme düşmeyi göze alarak oyuncuları Marsel İlhan'ın, Wimbledon'daki çim sahaya alışması için hazırlık turnuvalarına katılmasına izin verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Türkiye'nin bu gururu yaşamasını istedik. Marsel için devşirme diyorlar. Devşirme, büyük bir derece yakalamış sporcuyu Türk yaparsanız devşirme olur. Marsel, Türkiye'de tenis raketini aldığında dünya sıralamasında bir neticesi yoktu. Şu anda ilk 100'ün içine girmek üzere. Ayrıca (Marsel Yeşilyurt Spor Kulübü'nden ayrılıyor) dedikoduları var. Bu doğru değil. Devam eden sözleşmesi var, hazırladığımız yeni sözleşmesi de var. Önümüzdeki günlerde bunu da imzalayacağız.”

Marsel'in antrenörü Can Üner ise kendilerine çok büyük destek sağlandığını ifade ederek, “Bu turnuva sonunda dünya sıralamasında 100 ya da 102. sırada yer alacağımızı düşünüyorum. Artık büyük turnuvalarda eleme oynamak istemiyoruz. Bu sene sonunda ilk 100'e, gelecek yıl da ilk 50'nin içine girmeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!