Hedef Avrupa'da ilk 3

Güncelleme Tarihi:

Hedef Avrupada ilk 3
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 14:58

Yıldız Milli Grekoromen Güreş Takımı, Polonya'da 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi hedefliyor.

Milli takımın kafile başkanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, yarının Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek yıldızların, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacaklarına inandığını belirterek, “Gençlerimiz hayatını güreşe adamışlar ve bunun semeresini almak istiyorlar. Umuyorum ve diliyorum ki bunun semeresini hem alırlar, hem aldırırlar” dedi.

Yıldızlar kategorisinde serbest güreşçilerin Polonya'da başarılı sonuçlar aldığını kaydeden Korkusuz, “İnşallah grekoromencilerimiz de başarılı olur. Asıl burada katkısı olan, görünmeyen kahramanlar teknik ekibimiz. O yüzden öncelikle bütün teknik ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YILDIRIM: “1-2 SIKLETTE ALTIN BEKLİYORUM”

Yıldız Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü İbrahim Yıldırım ise Avrupa Şampiyonası'na, sıkletlerinde 2. sıradaki sporcuları götürdüklerini, ancak hedeflerinin ilk 3'e girmek olduğunu söyledi.

Yıldırım, 2001'de takımın başına geldiğinde Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin (FILA) yıldızlarda Dünya Şampiyonası'nı kaldırdığını, 10 senedir yalnız Avrupa Şampiyonası'nın düzenlendiğini anlatarak, şöyle konuştu:
“Bu sene Avrupa Şampiyonası'ndan 10 gün sonra tekrar Dünya Şampiyonası düzenlendi. Bu çocuklar 14-17 yaş grubu, bunları götürüp 10 gün içinde iki sefer 4-5 kilo düşüremezsin. Biz de Türkiye Şampiyonası ve katıldığımız 4 uluslararası turnuvalardan kategorilerinde en başarılı çıkan birinci sıradaki yıldızlarımızı Dünya Şampiyonası'na, ikinci sıradaki yıldızlarımızı Avrupa'ya götürüyoruz. Hedefimiz Avrupa'da ilk 3'e girmek. En az 4 sıklette madalya, 1-2 sıklette ise altın bekliyorum. Madalya önemli, ama arzumuz çocuklarımızın yüreğini ortaya koyarak, güzel maçlar sergilemeleri ve gelecek için ümit vermeleridir. Çünkü hedefimiz Türk güreşinin altyapısını yetiştirip, A takıma göndermek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!