Hayırlı doğumlar

Güncelleme Tarihi:

Hayırlı doğumlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1997 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Beşiktaş'ın 1.5 trilyon civarında parası varmış. Ayrıca da bu para repodaymış ve durmadan doğuruyormuş. İyi, çok iyi. Yönetimi gönülden kutluyorum. Bununla da yetinmiyor, ayağa kalkıp alkışlıyorum.

Şimdi gelelim işin diğer yönüne. Para doğuruyor. Peki, Beşiktaşlı taraftar ne yapıyor? Onu da söyleyeyim, onlar da tribünde doğuruyor. Hem de öyle böyle değil, dokuz doğuruyor. Yitirilen puanlardan sonra dünyaya lanet okuyor, saçını başını yoluyor. Bir dokun, bin işit.

Dost acı söyler. Gerçek bu. Gidin dolaşın taraftarın arasında, yüzde 90'ı üzgün, yılgın, öfkeli. Ve de en önemlisi, yarınlara umutla bakamıyor. Onlar kör değil, onlar aptal değil, onlar yıllardan beri yapılan transfer yanlışlarını biliyor. Onlar, şu andaki kadronun yetersizliğini görüyor.

Fazla gerilere, o dönemlerdeki transfer skandallarına dönmeyelim. Son bir buçuk yıla bakalım. Herkes bas bas bağırıyor, ‘‘İki kanat ve libero’’. Sağır sultan bile duydu. Gelgelelim yönetim taş duvar. Görünen köy kılavuz ister mi? Peki yönetim nasıl göremiyor. Ali Eren libero diye alındı, haftalar sonra 30 dakika stoperde oynatıldı. Bu nasıl iştir? Bu takımda 30 tane stoper var. Anlayan varsa lütfen bana da anlatsın.

1.5 trilyonun var... Peki, yıllardır herhangi bir transfer politikan var mı? Şu anda dört dörtlük bir kadroya sahip misin? Yok. Niye yok? Hem paran var, hem de gerekli yerlere gerekli oyuncuları almıyorsun.

Belki bin kez yazdım, bir daha vurgulayayım; transfer çalışması temmuzda başlar, öbür temmuza kadar devam eder. Futbolun içinden gelmiş kişilerden oluşan transfer komitesi, bir yıl hiç ara vermeden çalışır. Bunlar benim buluşum, benim görüşüm değil. Futbolda ileri ülkelerde uygulama böyle.

Seba yönetimleri büyük, çok büyük başarılara imza attılar. Ancak okyanusları aşarken ne yazık ki, derede boğuluyorlar. Yıllardır bu kadar basit bir organizasyonu gerçekleştiremedikleri için eleştiri oklarına hedef oluyorlar. Bunun da ötesinde hem maddi, hem de manevi yönden Beşiktaş'a darbe vuruyorlar. Milyarlar verilerek alınan oyuncular yok pahasına satılıyor ve Beşiktaş şampiyonlukları kaçırıyor, Beşiktaşlı kahroluyor.

1.5 yıldır dilimizde tüy bitti, ‘‘İki kanat bir libero.’’ Çok mu istiyoruz, çok mu zor? Yoksa yönetim, ‘‘Adam sen de’’ mi diyor? Eğer böyle değerlendiriliyorsa, taraftar tribünde, 1.5 trilyon da repoda doğurmaya devam edecek demektir. İyi, güzel, aynen yola devam, hayırlı doğumlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!