Haydi hayırlısı

Güncelleme Tarihi:

Haydi hayırlısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milenyumun ilk büyük spor organizasyonu diyeceğimiz 27. Yaz Olimpiyat Oyunları bugün Sydney'de start alıyor. 59 sporcuyla geldiğimiz Sydney'de kafilemizin hedefi Atlanta'da kazandığımız 9 madalyayı geçmek. Bunu başarır mıyız sorusuna şu anda evet cevabını vermek mümkün değil.

Kafilemizde madalyaya ve de altına en yakın isimler 56 kilo haltercimiz Halil Mutlu ile tekvandodaki bıçkın kızımız Hamide Bıçkın. Ya Naim diyeceksiniz? Bizce de altının en büyük favorilerinden biri. Ancak haltere verdiği 3.5 yıllık ara bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Fakat şampiyon, idmanlardaki performansıyla bu handikapı ortadan kaldıracak gibi gözüküyor. Hadi hayırlısı diyelim.

Güreşte yetkililer 5 madalya diyorlar. Biz 3'e razıyız. Bu branşta da madalyaya yakın isimlerin başında Aydın Polatçı, Hakkı Başar, Harun Doğan, Şeref Eroğlu ve geçen olimpiyatın şampiyonu Hamza Yerlikaya geliyor. Bu madalyaların renkleri ne olur, onu kestirmek güç.

OKÇULUKTA UMUTLUYUZ

Okçular iyi gününde olur, rüzgar da olmazsa bayanlardan madalya çıkartabilirler. Bundan sonrası ise tamamen umutsuz. Yüzücüler yine köpük yutacak gibi gözüküyorlar. Aralarından biri final yüzebilirse başarı olur. Atıcılık, yelken ve judoda fazla bir şey bekleyemeyiz.

Sydney'de geldiğimiz günden beri en büyük tartışma törende bayrağı kimin taşıyacağı konusu. Önce Derya Büyükuncu dendi. Halterciler ve güreşçiler buna bayarağı bir şampiyon taşımalı diye itiraz ettiler. Haklıydılar da. Bugüne kadar olimpiyat öncesi Amerika'da hazırlanan ve oyunlarda hiçbir şey veremeyen Derya'ya bu onur bu kez de verilemezdi. Nitekim, federasyon başkanları yaptıkları toplantı sonunda bu hatadan dönüp, görevi Hamza Yerlikaya'ya verdiler. Böylece bu tartışma da noktalandı.. Bizce de Hamza bu göreve daha yakışırdı. Umarız Derya, etrafa laf yetiştirmeyi keser ve ülkesi adına bir şeyler yapma zamanının geldiğini hatırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!