Hayatım Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Hayatım Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 00:00

Daha önce siyah beyazlı kulüpte genel sekreterlik görevi yürüten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tam bir Kara Kartal aşığı. Ancak Ünal, "İlçemizde her takımı tutan var ama herkes birbirine saygılı" diye eklemeyi de ihmal etmiyor.

HAYATI Beşiktaş’ta geçti. Çocukluğu, gençliği ve okul yıllarını hatta evliliğine kadar giden ömrünü bu semtte tamamladı ve halen Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor. Onu yakından tanıyanlar bilir. Mütevaziliğini elden bırakmaz. Çat kapı makam odasının kapısında konuşur ama herkesin derdine derman olmak için çırpınır.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın siyah beyazlı kulübe katkıları da tartışılmaz. Önce Süleyman Seba, ardından Serdar Bilgili başkanlığında genel sekreterlik görevinde yaptığı başarılı çalışmaları hálá konuşulur. Bir sabah kahvaltılı sohbette buluştuğumuz İsmail Ünal konuşmaya başladı, biz de dinledik...

Evlenip ertesi gün deplasmana gitti

 Beşiktaş İlçesi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü gibi marka değeri olan önemli ve vazgeçilmez bir varlıktır. Beşiktaş bence Türkiye’nin futbol başkentidir. İlçesinin futbol takımı ile değer kazanan bir toplulukla iç içe yaşıyorsunuz. Bundan büyük gurur olur mu? 

Futbol benim için bir tutku. Eşim Şefika Ünal ile evlendiğimin ertesi günü deplasmana maça gittim. 1984 yılından bu yana Onursal Başkanımız Süleyman Seba ile kulüpte aktif görevler yaptım.

Yusuf benim için Pele’den önemli

 Beşiktaş tarihinden birçok önemli isimler geçti. Hepsini de arar ve sorarım. Samet Aybaba, Rasim Kara, Necdet Ergün, Mehmet Ekşi, Haluk Duranoğlu, Haluk Özgerçek, Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay ve İlhan Mansız gibileri unutmak imkansız. Aklımdan çıkmayan yabancı oyuncular ise Pascal Nouma ve Ferdinand’dır.

 Yusuf Tunaoğlu ise benim için Pele’den daha önemli. Hele Sergen’in bıraktığı lezzet hiçbir zaman gitmiyor. Sürekli o tadı arıyoruz. Elimde yetki olsa ona özel idman yaptırır, 5 dakika da olsa oynatırım. Böylece futbolundan mahrum kalmayız.

 Şu anki takımda Serdar Özkan Beşiktaş’ın geleceğidir. Nihat Kahveci’den bile daha yetenekli.

 Beşiktaş tarihinde görev yapan tüm başkan ve yöneticiler bu kulübe hizmet etmiştir. Mesela Mehmet Üstünkaya’nın yeri ayrıdır. Onursal Başkanımız Süleyman Seba ise, tepeden tırnağa camianın örnek alacağı isim olduğu için heykelini diktik. Ama Seba bana, "Benden önce Baba Hakkı’nın sporcu kimliği ile heykelini dikin" dedi. Biz de söz verdik, dikeceğiz. 

Beşiktaş Belediyesi olarak 11 amatör takım ve 87 okulda sporun yayılması için seferber olduk. Amacımız gelecek kuşakların daha sportif ve sağlıklı olmasıdır. Bu konuda bilimsel çalışıyoruz.

 İlçemiz G.Saray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivassporluların da yaşadığı karışık bir ilçe. Ancak herkes birbirine saygılı. Biz de Beşiktaş Belediyesi olarak herkese "önce insan" muamelesi ile hizmet ediyoruz. 

Beşiktaş bu sezon şampiyonluğa hazır. Ben de Beşiktaş’ın, F.Bahçe ve G.Saray’la yapacağı maçları sabırsızlıkla bekliyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!