Hava beklenenden güzel olunca

Güncelleme Tarihi:

Hava beklenenden güzel olunca
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 15:09

Doğa Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan Uluslararası Yat Yarışları Haftası, beklenen rüzgar çıkmadığı için başlayamadı.

Haberin Devamı

Marmaris'te bu yıl 24'üncüsü düzenlenen ve Doğa Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan Uluslararası Yat Yarışları Haftası, beklenen rüzgar çıkmadığı için başlayamadı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilecek yarışlara Avusturya, Hollanda, Türkiye, Almanya, Rusya, Belarus, Yeni Zelanda, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Şili, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, Yunanistan ve Letonya'dan 190 yelkenli yat ile yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı belirtildi.

Yarışların ilk gününde Marmaris Netsel Marina'dan çıkan yatlar, Marmaris Körfezi'nde renkli görüntüler oluşturdu. Antrenman turları atan yelkenli yatlar, daha sonra rüzgarı beklemeye başladı. Yatçıların yaklaşık 4 saat denizde bekledikleri uygun rüzgar çıkmayınca, koy içi yarışı iptal edildi. Havanın sıcak olması fırsat bilen deniz tutkunları, yarışın başlamasını beklerken teknelerinde güneşlendi.

Yat Kulübü yetkilileri, havanın beklediklerinden daha güneşli ve rüzgarsız olduğunu belirterek, yarışlara yarın devam edileceğini söyledi. Yetkililer, Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan etkinliğin, Türkiye'de yelken sporunun gelişmesine ciddi katkı sağlamanın yanı sıra yat kiralama şirketlerine ve Marmaris'e ekonomik katkıda bulunduğu kaydetti.

"Azuree Kupası", "Offshore", "Netsel Marina Kupası", "Marmaris Belediye Kupası" ve "ERGO Kupası" adı altında 5 yarışın gerçekleştirileceği haftada dereceye giren yatçılara gün sonunda düzenlenecek ödül törenleriyle kupaları verilecek.

Yarışları sonunda ayrıca Netsel Marina'da kurulan dev çadırda çeşitli eğlenceler gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!