Hasan Kabze: Sivasspor şampiyon olsun

Güncelleme Tarihi:

Hasan Kabze: Sivasspor şampiyon olsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 09:58

Galatasaray'da, Feldkamp'ın istemediği isimler arasında yer alan ve Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer olan Hasan Kabze, sarı-kırmızılı takımdan ayrılacağını açıklayan Hakan Şükür'ün yerinin dolduralamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Belek'te kamp yapan Rubin Kazan'ın golcü futbolcusu Hasan Kabze, "Galatasaray'da herkesin yeri dolar, ama Hakan Şükür'ünki dolmaz. Elde ettiği başarılar ortada. Dileğim bundan sonra Hakan Şükür'ün rahat günler geçirmesi" dedi.

Golcü futbolcu, kendisinin Rusya'da iyi bir sezon geçirdiğini ve takımında mutlu olduğunu, ancak ileride Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

25 yaşındaki futbolcu, "Rusya'yı tercih ettim. Benim açımdan iyi oldu. Başka bir kültürü yaşamak çok farklı. İnsan kendini çok geliştiriyor. Ligi iyi geçirdim. İyi oynadım. Goller de attım. 3 yıl daha sözleşmem var. Burada kalmayı düşünüyorum. Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Açıkçası gelişecek olaylara da bağlı. İleride dönmek istersem, herhangi bir kulüp olabilir" şeklinde konuştu.

Özlediği tek şeyin Galatasaray'daki atmosfer olduğunu ifade eden Kabze, kendi takımının Türkiye'deki futbolcular ile ilgilendiğini ve bazı Türk futbolcuların da Rus ekibi hakkında bilgi aldığını söyledi.

Galatasaray'ın eski futbolcusu, sarı kırmızılıların son dönemdeki düşüşünü ise sakatlıklara bağladı. Kabze, "Yeni bir takım olduğu için bir sürü yeni futbolcular vardı. Adaptasyon dönemi gerekliydi. İyi atlattılar. İyide başladılar. Düşüş dönemi sakatlıklara bağlıydı sanırım. Çok fazla sakatlanan oyuncular oldu" dedi.

Kabze ayrıca Galatasaray'da kimseye kırgın olmadığını da söyleyerek, "Hiçbir şekilde Galatasaray'da oynadığım dönemde hiç kimse ile problemim olmadı, hoca da buna dahildir. Ayrılırken hoca ile görüşmedim, kendisi de bana herhangi bir açıklama yapmadı. Şu an burada mutluyum" diye konuştu.

Hasan Kabze, Süper Lig'e baktığında kağıt üzerinde en şanslı şampiyonluk adayının Sivasspor olduğunu, Galatasaray'ın sakatlık problemini atlattığı taktirde şansının yüksek olduğunu ifade ederek, "Ben de Sivaslı olduğum için Galatasaray olamazsa Sivasspor şampiyon olsun isterim. Fenerbahçe'nin herkesin kabul ettiği bir üstünlüğü var. Galatasaray da çok iyi bir takım. Sakatlıkları atlattığı zaman en büyük aday Galatasaray" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!