Hasan Ali Kaldırım Fenerbahçe'de

Güncelleme Tarihi:

Hasan Ali Kaldırım Fenerbahçede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 17:42

Fenerbahçe, milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım'ın transferi için Kayserispor ile 3 milyon 750 bin euroya 5 yıllık anlaştığını borsaya bildirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret AŞ'den İMKB'ye yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Hasan Ali Kaldırım'ın transferi konusunda taraflarla anlaşmaya varılmıştır” denildi.

Açıklamada, Kayserispor Kulübü'ne 3.750.000 avro bonservis bedeli ödeneceği, Hasan Ali Kaldırım ile yapılan 5 yıllık sözleşme çerçevesinde de futbolcuya 2012-2013 sezonu için 1.000.000 avro, 2013-2014 sezonu için 1.100.000 avro, 2014-2015 sezonu için 1.200.000 avro, 2015-2016 sezonu için 1.300.000 avro, 2016-2017 sezonu için 1.400.000 avro garanti ücret ve sözleşme süresince de 16.000 avro maç başı ücret ödeneceği bildirildi.

FOTOĞRAFLARLA HASAN ALİ KALDIRIM

İŞTE FENERBAHÇELİ HASAN ALİ - FOTO GALERİ

HASAN: BAŞKALARI DA İSTEDİ AMA BEN FENERBAHÇE'Yİ TERCİH ETTİM

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Kayserispor'dan 5 yıllığına transfer ettiği Hasan Ali Kaldırım, Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Yıldırım ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya eşliğinde, FB TV stüdyosunda canlı yayında resmi sözleşmeye imza atan Hasan Ali Kaldırım, her zaman Fenerbahçe'de oynamak istediğini, başka kulüplerin de kendisiyle ilgilendiğini ama Fenerbahçe'yi tercih ettiğini söyledi. Çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Hasan Ali Kaldırım, "Burayı çoktan beri bekliyorum. Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim. Ben her zaman Fenerbahçe'de oynamak istiyordum. Başka kulüpler de ilgilendi, ama ben Fenerbahçe'yi istedim. Fenerbahçe'nin beni transfer etmek istediğini ilk duyduğumda çok sevindim. Çünkü bir futbolcu için Fenerbahçe'de oynamak gibi bir şey yok. İnanıyorum ki çok güzel başarılara imza atacağız. Benim için Fenerbahçe taraftarı Türkiye'nin bir numarasıdır. Buraya Kayserispor'la deplasmana geldiğimizde seyirciden baskı görüyorduk. Taraftarın önüne çıkacağım günü iple çekiyorum. Aykut Hoca Türkiye'nin en başarılı hocalarından biri. Onun da bana katkıları olacak" diye konuştu. Hasan Ali, idolünün Ashley Cole olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Sözlerinin sonunda, son günlerde verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Hasan Ali, "Üzücü şeyler oldu. Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başkanımızın da en kısa sürede aramızda olmasına istiyorum. Fenerbahçe'de ve Şampiyonlar Ligi'nde olmaktan çok mutluyum. Çalışmayı seviyorum ve elimden geleni yapacağım" diyerek konuşmasını tamamladı

İmza töreninde konuşan idari menajer Hasan Çetinkaya da şunları söyledi: "Bu transfer tüm Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. Bu transfer sezon içinde planlanmıştı. Ali Yıldırım önderliğinde Aykut Kocaman'ın transfer politikaları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun zamandır izlediğimiz bir futbolcuydu Hasan Ali. Kayseri'deki istikrarı ile Milli Takım'a kadar yükseldi. Ülkemizin, mevkisindeki en önemli oyunculardan biri olacak. Kulübüne de teşekkür ediyoruz. Menajeriyle görüştük, Aykut Hoca da görüştü. Kulübümüze yakışır bir oyuncu olduğuna kanaat getirdik Hasan Ali'nin ve onun özverili duruşuyla bu transferi gerçekleştirdik. Kayserispor'daki performansının çok daha üstüne çıkacaktır. Milli Takım'da Fenerbahçe'yi temsil edecek. Disiplinli ve çağdaş oyun anlayışını sürdürür. Fenerbahçe'ye yakışan özelliklere sahip bir oyuncu. Kendisiyle 5 yıllık anlaşmaya vardık. İnşallah Fenerbahçe tarihine geçen önemli bir oyuncu olur. Bizim Hasan Ali'yle ilgili aldığımız tüm referanslar olumluydu." İstikrarlı bir oyuncu olan Hasan Ali'nin önünde uzun bir futbol yaşantısı olduğunu belirten Çetinkaya, oyuncunun kendisini daha da geliştireceğine inandığını belirtti.  Hasan Ali'ye, "Fenerbahçe camiasına hoş geldin" diyen asbaşkan Ali Yıldırım ise, "Öncelikle bu transferde Sayın Recep Mamur'a teşekkür ediyorum. Mayıs ayında görüşmüştük kendisiyle ve önceliğin Fenerbahçe'de olacağını söylemişti. Bu transferde en büyük pay Recep Bey'indir. Recep Bey'in şahsında Kayserispor camiasına teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

HASAN ALİ KALDIRIM KİMDİR?

- Doğum Tarihi: 9 Aralık 1989
- Doğum Yeri: Neuwied, Almanya
- Yetiştiği Kulüp: Kaiserslautern
- Oynadığı Takımlar: Kaiserslautern (2008-2009), Mainz (2009-2010), Kayserispor (2010-2012)

Rıza ÇALIMBAY

İsabetli bir transfer
1-Türkiye’de ender yetişen sol beklerden. Savunma yönü çok kuvvetli. Hücumunu geliştirmeli.
2-Milli Takım’daki performansı iyiydi. Bu performasını sürdürürse, çok başarılı olur.
3-Her takımın ihtiyacı olacak bir futbolcu. F.Bahçe isabetli bir transfer yaptı.

Okan BURUK

Savaşçı ruhu var
1-Sol kanatta etkili bir futbolcu. İlerleyen yıllarda çok önemli yerlere gelecek potansiyeli var.
2-Genç olması en büyük avantajı. Aynı zamanda çok çalışkan. Antrenmandan bıkmayan bir oyuncu.
3-Sistem adamı. Verilen görevi en iyi şekilde yapar. Savaşçı bir ruhu var. Sahaya yüreğini koyar.

Haberin Devamı

Tolunay KAFKAS

Hiç yorulmuyor
1-Teknik olarak iyi bir futbolcu ama kendini geliştirmeli. Ortaları iyi. Hücum seviyesi üst seviyede.
2-Saha içinde ve saha dışında çok düzgün bir futbolcu. Sessiz, sakin bir yapısı var.
3-Çok çalışkan bir isim. Tempolu antrenmana, maça ayak uyduruyor. Yorulmak nedir bilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!