Harakiri yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Harakiri yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalyan Tutto Sport Gazetesi, ‘Türkiye’ye yazık oldu’ dedi ve ekledi...

Harakiri yaptılar

11. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Portekiz'e 2-0'lık sonuçla elenen Milli Futbol Takımı için İtalyan basını, ‘‘Yazık oldu, herşeye karşın güzeldi’’ yorumunu yaptı. Gazetelerde yeralan haberlerde, Hakan Şükür'ün çok yalnız bırakıldığı, kaleci Rüştü ve Ergün'ün, sahanın en iyileri arasında olduğu belirtildi.

Tutto Sport Gazetesi, ‘‘Türkiye'nin intihar seçimi: harakiri’’ derken, La Gazzetta Dello Sport ise, ‘‘Türkiye karşısında Rui Costa, Figo ve Nuno Gomes'in şovu’’ diye yazdı. Corriere Dello Sport Gazetesi, ‘‘Alpay'ın, (Tyson yumruğunu) gören hakem, onu atıyor. Son 1 saati 10 kişi sürdürmek zorunda kalan Türkiye, Gomes'in gollerine engel olamıyor’’ dedi.

La Repubblica, ‘‘Türkiye, 10 kişi kalarak ve penaltı kaçırarak, bir mucizeyi yitiriyor’’ dedi. Corriere Della Sera'na, ‘‘Türkiye'nin Avrupa'daki futbol macerası herşeye karşın güzel sona erdi’’ dedi. İngiliz basını ise ‘‘Türkiye için EURO 2000 destanı bitti’’ yorumunu yaptı. The Independent, millilerin gelecekte büyük lokma olacağını yazdı.

The Sunday Telegraph Gazetesi Türkiye'yi ‘‘şanssız’’ olarak değerlendirirken, yaptığı yorumda, Portekiz'in, Alpay'ın atılması öncesinde güçler 11-11 dengesindeyken de boşluklar yakalayabildiğini hatırlattı. Alpay'ın atılması ve Arif'in ilk yarının sonunda penaltı kaçırmasını dramatik gelişmeler olarak değerlendirdi.

Alman Bild am Sonntag Türkiye-Portekiz maçı çok zevkli geçti derken, Sergen'in oyuna geç girdiğini yazdı.Welt am Sonntag ise ‘‘Portekiz coştu’’derken, tribünlerde Türk taraftarların ezici bir üstünlük sağladığını belirtti. Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung'da 10 kişi kalan ve penaltı kaçıran Türkiye'nin şansı yoktu dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!