Hamzaoğlu: Yapmayın etmeyin dedim!

Güncelleme Tarihi:

Hamzaoğlu: Yapmayın etmeyin dedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 14:04

Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından görevine verilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sarı kırmızılı kulüpte yaşadıklarını ve ayrılık sürecini anlattı. "Kendimi başarılı buluyorum" diyen Hamzaoğlu, geçen sezon Ali Dürüst-Abdurrahim Albayrak ikilisiyle mükemmel bir uyum sağladıklarını belirtip, "İkisine de 'yapmayın ayrılmayın' dedim" diye konuştu. Çok eleştirilen Sabri Sarıoğlu'na haksızlık yapıldığını savunan Hamzaoğlu, kendisi için, "Aradım ama ulaşamadım" diyen Mustafa Denizli'yi dün arayıp telefonla görüştüğünü de açıkladı.

Haberin Devamı

NTV Spor canlı yayınına katılan Hamzaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

- Galatasaray inşallah içerisinde bulunduğu durumdan çıkıp yine başarıya ulaşacaktır.

- Ben kendimi başarılı buluyorum. Bu seneye baktığımızda hedeflerden pek bir sapma yoktu. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını kaybetmemiş bir Galatasaray vardı. Özellikle Atletico Madrid maçından çok umutluydum. Ama yönetimin kararına saygı duyuyorum.

Hamzaoğlu: Yapmayın etmeyin dedim
"YAPMAYIN, AYRILMAYIN DEDİM"
- Geçen sezon Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'la iyi bir uyum yakaladık. Duygun Yarsuvat'ın başkanlığı bırakmasından sonra Abdurrahim Abi'ye, "Yapmayın, ayrılmayın, güzel bir uyum yakaladık" dedim. Sonra Cüneyt Tanman geldi. Onunla ilk kez çalıştık. Kendisiyle hiçbir zaman çatışma durumuna düşmedik.

Haberin Devamı

- Bence iyi bir kadro kurduk. Benim hedefim 4-5 sene sonra Şampiyonlar Ligi'ydi. Yoksa Bruma ve Telles'i göndermezdim.

"BARCELONALI ALVES'LE GÖRÜŞTÜK"
- Barcelonalı Alves'in menajeri geldi, görüştük.Devler Ligi finalinde menajeriyle görüştük. Kendisi de sıcak bakıyordu ama rakamlar çoktu. Yıllık 7 milyon Euro istemişti, üzerine menajer masrafları da vardı.

"SABRİ'YE HAKSIZLIK YAPILIYOR"
- Biz Sabri'yi elde tutup kontrat yenileyerek aynı verimi alabileceğimizi düşünüp sözleşme yeniledik. Sabri'nin geçmiş yıllarda arkadaşlarından düşük ücret aldığını düşündük, kendisini onore etmek istedik. Sabri'nin haksız eleştirildiğini düşünüyorum. Mevkidaşlarından aşağı kalır yanı olmadığını göreceksiniz geçmişe bakınca.

Hamzaoğlu: Yapmayın etmeyin dedim
"İBRAHİMOVİC DOĞRU BİR TRANSFER DEĞİLDİ"
- O gün ne söylediysem bugün de aynı şeyleri söylüyorum. İbrahimovic, mevcut durum itibariyle doğru bir transfer değildi.

"MARIO GOMEZ'iN YERİNE NIASSE TARZINDA BİRİNİ DÜŞÜNDÜM"
- Mario Gomez yerine farklı bir forvet düşünüyordum. Bizde Umut ve Burak var aynı tarzda oyuncular dedim. Biraz daha sprinter, Niasse tarzı, arkaya sarkan bir oyuncu düşündük Mario Gomez yerine. Sonra Mario Gomez'i tekrar düşündük, 9 milyon Euro gibi yüksek bir fiyat istediler. Beşiktaş başka bir yolla aldı diye duydum daha sonra."

Haberin Devamı

"BİLAL, MELO'NUN ALTERNATİFİ DEĞİLDİ"
- Yaptığımız transferler yüzünden eleştiriler aldık,bunları iyi anlatamadık belki ama ilk defa transferi artıda bitirdik.

- Bilal Kısa'yı Melo'nun yerine, alternatifi olarak almadık. 2.5 milyon Euro'luk Dzemaili yerine Bilal olsun kadronun alternatifi dedik. Bilal'in oynadığı maçlarda 7 galibiyet 2 beraberlik almışız. 16 gol atıp 5 tane yemişiz.'

- Jem Karacan'ı daha önce Beşiktaş ile Trabzonspor'un da istediğini duymuştum.

Hamzaoğlu: Yapmayın etmeyin dedim
"BEN GELDİĞİMDE BURAK SÜREKLİ OFSAYTA DÜŞÜYORDU"
- Ben her oyuncumun maksimum verimle oynaması için çaba gösterdim. Geldiğimizde sürekli ofsayta düşen bir Burak vardı. Umut'un arkasında sürpriz oyuncu yaptık onu sonra eski oyununa döndü.

Haberin Devamı

"WESLEY BANA MESAJ ATTI, 'SÖZLERİMİN SİZİNLE ALAKASI YOK' DEDİ"
-  Kesin olarak benim hiçbir oyuncuyla problemim olduğunu düşünmüyorum. Wesley Sneijder bana mesaj attı. "Hocam sözlerim yanlış anlaşıldı. Sizinle alakası yok" dedi. Takım olarak çok daha fazla çalışmamız gerek" demek istediğini söyledi. Ben bunlara fazla takılmıyorum zaten.

 - Herkesin, her şey iyi gidiyordu demesini beklemiyorum o zaman neden hoca değişti olur. Takım boyumuz son maçta 28 metreye kadar düştü. Çalışmıyorsak bu nasıl oldu? Nasıl şampiyon olduk?

 -  Melo, sezon bittiğinde bana "Burada devam etmek istemiyorum" diye mesaj gönderdi. Bana ''Hocam bu hayatımın fırsatı, lütfen bana yardımcı ol'' diye mesaj attı. Ben de yönetimle konuştum. Melo gidince Grosskreutz'u takip etmeye başladık.

Haberin Devamı

MUSTAFA HOCAYI DÜN AKŞAM ARADIM, KONUŞTUK
- Mustafa Hoca beni aramış ulaşamamış, ben aradım ulaşamadım. Yurt dışına çıktım, çok telefona bakmak istemedim. Mustafa Hoca anlaştığında 'Hayırlı olsun' diye mesaj attım. Dün akşam aradım konuştuk, mesajımı görmemiş. Kendisiyle yarım saat konuştuk. Takımla ilgili ve bazı şeylerle ilgili konuştuk. Telefonu açmadım gibi bir şey yok. Karşılıklı birbirimize bir türlü ulaşamadık. O, benim hocamdır. Galatasaray'da başarılı olmasını istiyorum. Tekrar zirveyi yakalayacak gücümüz var.

- Hatalarımız elbet olmuştur ama yanlışımız asla ve kesinlikle olamaz. Onurla gururla bir sezonu yönetimlerimizle paylaştık. Bir gün ayrılacaktık Galatasaray'la, buraya kadarmış.

Haberin Devamı

- Taraftarlarımızdan ricam. Lütfen takımımıza destek olsunlar. Ben gündeme gelmek istemiyorum Takıma zarar vermek istemiyorum.

"GROSSKREUTZ BENİM ZAMANIMDA DA GİTMEK İSTEDİ"
- Grosskreutz benim dönemimde de gitmek istemişti.

- Astana ile berabere kaldık. Bizi eleştirdiler ancak Avrupa'nın 5.'si ve 6'sı Atletico Madrid ve Benfica da puan kaybetti. 

"BASIN YOLUYLA RAPOR İSTEMEK NE YA!"
- Astana maçı sonrası benden rapor istendi yapmadım. 'Başakşehir maçından sonra raporu veririm' dedim. Rapor isteğini ben basından öğrendim. Benim kızdığım bu.

 - Yönetimler hocalardan rapor isteyebilirler ama basın yoluyla istenmez ya, o nedir? Bunun basına sızması taraftara ceza kesiyor ya da oyunculara 'Suçlu siz değilsiniz' demek. Başkan geldi, basına sızdığı için raporu vermezsem yönetimin sıkıntı yaşayacağını söyledi.

"KİM OLURSA OLSUN, UMUT GİBİ KONUŞURUM"
- Umut'tan her anlamda memnundum. Her teknik direktörün çalışmak isteyeceği bir futbolcu. Sahada her şeyini veren biri. Kimseyle sözleşme yenilemek gibi bir yetkim yok. Ama hangi oyuncum olursa olsun, Umut gibi konuşurum.

 - Ayrılık günü Cenk Ergün aradı, Fatih İşbecer'in aradığını ve kulübe çağırdığını söyledi. 'Trafik var yarın konuşsak olur mu' dedim? Fatih'i aradım 'Hocam bekliyoruz, 2 saate de olsa, gel' dedi. Yolda Fatih Hoca (Terim) ile konuştum.

"İÇERİ GİRER GİRMEZ BAŞKAN 'AYRILMA KARARI ALDIK' DEDİ"
- 'Görüşmek için odaya girdik, başkan karşıladı beni, hemen 'Biz ayrılma kararı aldık' dedi bana. Gittim, oturdum, başkan yollarımızı ayırdığımızı söyledi. 'Hayırlı olsun' dedim. Gerekçeyi sordum. Umut röportajıymış.

- Fatih Terim ayrıldıktan sonra arayıp 'Sen şaka mı yapıyorsun?' dedi.

- Takıma geldiğimde ilk toplantıyı soyunma odasında yapmıştık. Veda toplantısı da orada oldu.

- Herkes '3 kupa alan 4 yıldız takan antrenör' diyor ama benim elimde yok, müzede duruyor hepsi. Bunun gururunu yaşıyorum. İnşallah sonraki yıllarda Galatasaray ile çalışma fırsatım olur ve yarım kalan hedefleri gerçekleştiririz.

- Bana herhangi bir teklif gelmedi. İşin doğrusu biraz dinlenmek istiyorum. Bursaspor'da iyi bir proje olursa çalışırım. Teklif geldiği takdirde ilk seçeneğim yurt dışında bir takım çalıştırmak.

"BAŞKA HOCALARLA GÖRÜŞÜLDÜĞÜ HABERİ GELDİ"
- Çalıştığım süre içinde kulağıma başka hocalar ile görüşüldüğü geliyordu. Kötü gittiğimizi düşünmüyordum.

- Çaykur Rizespor maçı bana göre tüm şanssızlıkların toplandığı bir maçtı. 3-3 olduktan sonra oyuncularıma ''Kazanmak için ileri çıkın'' dedim. Galatasaray kazanmak için sahaya çıkar 9 kişi de kalsa. Kazanamıyorsanız beraberlik olmaz, gerekirse kaybedersiniz.

- Bugüne kadar pişman olduğum bir şey yapmadım ama eksiklerimiz olabilir.

"YIPRATILMADIM DESEM YALAN OLUR"
- Maçlarda yönetimle hep beraber olduk ama yıpratılmadık dersem yalan olur, sezon başından beri birçok şeye maruz kaldık.

- Fenerbahçelisi Beşiktaşlısı, beni gördüklerinde destek oldular. Gururlandım bunları yaşayınca.

- Gönlüm ferah, müsterihim, kafamı yastığa koyduğumda rahat uyuyabiliyorum. Kimse için en ufak bir kötülük düşünmedim. Bir sene önce geldiğimizde zorlu hedefler vardı. 20. şampiyonluk, 4. yıldız, kupalar, bugün baktığınızda hepsini almışız. Doğru yolda yürüdüğümüzü anlamış olmanın rahatlındayım.

- Herkes vizyon konusunda eleştirdi ama Akhisar'ın nereden nereye geldiği ortada. Vizyonunuz, imkanlarınızla sınırlıdır. Daha önce yaptıklarımız vizyonumu anlatır.

"BURSASPOR'LA ANLAŞSAYDIM, GALATASARAY MAÇINDA SAHAYA ÇIKARDIM"
- Bursaspor'dan teklif gelip anlaşma sağlasaydım, Galatasaray maçında takımın başında sahaya çıkardım. Benim açımdan sıkıntı yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!