Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçe'nin penaltıları...

Güncelleme Tarihi:

Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçenin penaltıları...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 14:27

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisi için takımında taktiksel değişikliğe gitmeyeceğini belirtip önemli bir çıkış yaptı: “ Ben neden değişikliğe gideyim! Bilic önlem alsın ya da taktik değiştirsin.” Hamzaoğlu, son dönemde çok tartışılan Fenerbahçe'nin penaltıları için de, "Ben onlara çok fazla bakmıyorum. Hakemler de hata yapıyor. Kasıtlı olduklarını sanmıyorum" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Yardımcıları ile birlikte önceki gün Aqua Florya’da bulunan Tribeca Restaurant’ta Galatasaray muhabirleri ile bir araya gelen Hamza Hamzaoğlu sohbet sırasında önemli açıklamalara imza attı. Genç teknik adam, tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.

HİÇBİR ŞAMPİYONLUK OYUNCULARIMIN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ DEĞİL
Sneijder ve Chedjou’nun tedbir amaçlı G.Birliği maçında oynatılmadığının altını çizen Hamza Hamzaoğlu, “Hiçbir şampiyonluk ya da galibiyet benim oyuncularımın sağlığından önemli değil. Onların sağlığı kazanacağımız maçtan daha önemli. Şampiyon olacağım diye ben bir oyuncumu riske etmem. Onlar da insan ve sağlıklı lazımlar bize. Sneijder’ın baş parmağının yanında bir kemik var ve o kemiğin altında problem var. Orada ödem yapıyor ve ağrı yapıyor, Sneijder yan basmak zorunda kalıyor” dedi.

NE SNEİJDER ‘TEKLİF VAR’ DEDİ, NE DE BİZİ BİR KULÜP ARADI
Sneijder hakkında bitmek bilmeyen transfer dedikoduları için ise Hamzaoğlu, “Manşetler hep yazıyor. Ne Sneijder geldi bana 'Hocam bana teklif var oynamak istiyorum' dedi ne de bir kulüp bizi aradı. Şu dönemdeki transfer haberleri futbolcuları olumsuz etkiliyor. Oynayacağımız çok önemli bir maç var. Maç öncesi oyuncunun konsantrasyonu transfere çevrildiği anda oyuncunun konsantrasyonu bozulur” dedi.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçenin penaltıları...

32 KİŞİ İLE ANTRENMAN YAPMAK KOLAY İŞ DEĞİL
Beşiktaş derbisi nedeni ile ara transfer raporunu da yönetime vermediğini belirten Hamzaoğlu, “Transfer raporunu vermedim. Beşiktaş maçını bitirmemiz lazım. Acelemiz ne ki? Oynamamız ve kazanmamız gereken bir maç var. Maçtan sonra biz de isteklerimizi söyleyeceğiz. İstemesek de ayrılacağımız arkadaşlarımız olacak. 32 kişiyle antrenman yapıyoruz kolay bir şey değil. İstemesek de bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız” diye konuştu.

PRANDELLİ DÖNEMİNDE TAKIMA FAZLA İZİN VERİLMİŞ

Prandelli döneminde yapılan takvimde oyunculara fazla izin verildiğini belirten genç teknik adam, “Bizden önceki dönemde bir program yapılmış. Aslında fazla bir izin verilmiş. Biz bu izni kısıtlamak istemedik. Çünkü oyuncularımızın hepsi tatil programlarını yapmışlar. Onlara verilmiş bir şeyi geri almak moral bozukluğu yaşatır. Bizde şöyle çözüm bulduk. Futbolcularımız 4 gün izin yapacak. 4 günden sonra bizim vereceğimiz programı mutlaka yerine getirecek. Çünkü geldiğiniz gün biz sizi bu seviyede kabul edeceğiz dedik” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçenin penaltıları...


KAZANAN RAKİBİMİ NEDEN TEBRİK ETMEYEYİM Kİ?
G.Birliği maçında kendisine sorulan, “ Sneijder ile sorun mu yaşıyorsunuz” sorusuna sinirlendiğini belirten Hamza Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

“ Niye durduk yere o soru. Soruyorsan bir dayanağın vardır. Sen onu bana söyle. Sneijder şöyle şöyle yapmış, şunu demiş de. Ben de sana ona göre cevap vereyim. Bizim niyetimiz belli. Bu kulüpte de amacımız değişmedi. Akhisar'da da Malatya'da da... Biz bulunduğumuz ortamda tecrübelilerimizle futbol adına bir şeyler vermek istiyoruz. Biz insanız, yaptığımız şey de spor. Hataya müsaitiz. Futbolda da birisi kazanacak, birisi kaybedecek. Bazen biz kaybedeceğiz. Benden daha üstün oynayıp kazanan rakibimi ben neden tebrik etmeyeyim ki?

GALATASARAY’DAN İÇİM KAN AĞLAYARAK AYRILMIŞTIM
Futbolculuğu döneminde Galatasaray'dan ayrılışına değinen Hamzaoğlu, "Ben transferin son günü 5’e 5 kala içim kan ağlaya ağlaya İstanbulspor’a imza attım. Bana yapılan muamele ve böyle bir transfer görüşmesini yakıştıramamıştım. Ben gittim kalktım Siirtlere kadar o süreçte. Allah'a şükürler olsun. Bazı insanlar oraları bir yok oluş gibi düşünebilir ama ben her yerden bir şeyler kazanmaya çalıştım. Şükürler olsun ki oraları gördüm. Onlar beni bugünlere taşıdı" dedi. Hamzaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçenin penaltıları...

Haberin Devamı


BENİ BİRİ GÖTÜRÜP MİLAN’IN BAŞINA KOYSUN MUTLU OLMAM

"Ben hep söylüyordum. 42 yaşındayken Süper Lig takımı çalıştırmıyorsam ve 45 yaşında büyük takım çalıştırmıyorsam ben kendimi iyi ve yeterli bir teknik direktör olarak görmem. Koyduğum hedef buydu. 'Bir sürü çevren var, birini araya sok, milletvekili falan iyi yerden başla dedi etrafımdaki insanlar.. En aşağıdan başladım. Başardıkça bir yere varmak beni mutlu ediyor. Birisi bugün götürsün beni Milan'ın başına koysun, mutlu olmam. Ben bir şeyleri yaptıktan sonra oraya layık olmalıyım. Asla talip olmadım hiçbir göreve. Hep istendim. Ben istenmeliyim. Hiçbir zaman giderken de ben bunu hak ediyorum demedim. Ondan sonra hak ettiysem layık görülür.

Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'le konuşurken, "Mukavele süresini nasıl yapacağız" dediler. "Siz ne zamana ne kadar buradasınız" dedim. "Mayıs'a kadar" dediler. "Ben de Mayıs'a kadar imza atarım" dedim.

İnsanlar bizi tanımadığı için milli takımdan Galatasaray'a geldiğimizde 'milli takımı bıraktı' dedikodusunu çıkardı. Bunlar normaldir. Bizi tanıdıkça algıları yıkılacaktır. Şimdiki Galatasaray ile 1995 yılları arasındaki Galatasaray arasında Çok büyük farklar var. Sosyal ve ekonomik şartların çok büyük etkisi var. Sadece bizim o zaman borcumuz yoktu. Maddi sorunumuz yoktu. Alp Yalman zamanında borcumuz yoktu."

SNEİJDER İLE AZ ÖNCE KAVGA ETTİK!"
Sneijder'ın genel durumu ile ilgili ısrarlı soruya espri ile yanıt vererek Hamza Hamzaoğlu, “ Sneijder'le az önce kavga ettik (gülüyor) sanırım yarın bizimle antrenman yapacak. İstatistiklere baktım gelmeden önce. Bizden önce maç başına topla buluşma sayısı 22'ydi. Bizimle birlikte 48 olmuş. Pozisyonunu değiştirdim. Burada amacım onu daha fazla topla buluşturup onu daha fazla oyunda tutmak. Bu hamleyle birlikte golde de daha fazla bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçenin penaltıları...


GERİYE YASLANMA HASTALIĞIMIZI YENECEĞİZ
G.Saray takımının alışkanlıklarından vazgeçemediğini belirten Hamzaoğlu, “Geriye yaslandığımız zaman gol yiyoruz. Bunu Gençlerbirliği maçında yaşadık. Bu alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Onları aşmamız lazım. G.Birliği maçında 2.yarıda geriye yaslandı takım ve golü yedik. Emre Çolak'ın çalışması, antrenmanı, isteği arzusu hepsi çok iyi üst düzeyde. Bu çıkışı bekliyor ve Emre Çolak’ta böyle bir potansiyel olduğunu biliyordum. 1-0’lık maçlar ve galibiyetler beni de mutlu etmiyor. Galatasaray daha iyisi için saldırmalı” dedi.

SEMİH KAYA’NIN YERİNDE OLSAK YÜRÜMEYE KORKARDIK, GEÇİRMEDİĞİ SAKATLIK KALMADI
Semih Kaya’nın hata da yapsa canı gönülden oynadığını belirten Hamza Hamzaoğlu, “Semih daha önce çok mu iyiydi? Hatasız oynadığı maçlar yoktu. Bakın Semih çok fazla talihsiz sakatlıklar yaşadı. Semih’in yerinde bizlerden biri olsa yürümeye korkarız. O, hala özveri ile fedakarlıklarla oynuyor. Semih’i hiç eleştirmememiz lazım. Burak ve Umut da hata yapıyor. Tek şanssızlığı Semih hata yapınca bize pahalıya mal oluyor. Dünya sakatlık geçirmiş hala tekmeye kafa sokuyor” dedi.

DERBİYİ OYNAMAYALIM VERSİNLER 3 PUANI OLİMPİYAT STADI ZEMİNİ İYİ DEĞİL AMA …
Beşiktaş derbisi ile ilgili gazetecilerin sorularına espri ile yanıt veren Hamzaoğlu kendisine yöneltilen “ İstatistiklere baktığımızda Beşiktaş'a karşı üstünlüğünüz var” sorusuna “O zaman oynamayalım versinler üç puanı ?
Olimpiyat Stadında oynayacağız. Zemini iyi değil ama oynayacağız. Beşiktaş maçı bir maç önce olsaydı Konya'da oynardık. Ancak son maç olması sebebiyle Konya'ya git bir daha geri dön yapılan programlar aksayacaktı” dedi.

BİLİC TAKTİK DEĞİŞTİRSİN
"Beşiktaş’ta formda olan Demba Ba, Olcay ve Gökhan Töre gibi futbolculara özel önlem alıp sistem değiştirecek misiniz?" sorusuna Hamza Hamazoğlu espri ile yanıt verip, “Ben neden taktik değiştireyim! Bilic değiştirsin bence. Olmaz mı (gülüyor) maç esnasında bir sıkıntı olursa saha içinde icabına bakarız. Oyun bir başlasın görürüz.

8 YABANCIM İLE DE YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORUM
Yabancı futbolcuları ile ilgili sürpriz bir açıklamada bulunan Hamzaoğlu, Pandev ve Dzemaili’yi göndermek gibi bir düşüncesinin olmadığını belirtip, “8 yabancımız var. Kimseyi göndermeyi düşünmüyorum. Ama gelip de bana ' Hocam bana buradan teklif var, iyi para veriyorlar veya kariyerim için önemli’ derse ona yardımcı olurum. Kulübe kazanç sağlayacaksa hiç kimseyi tutmam. Ama şu an ikinci yarıya sekiz yabancıyla devam etmek istiyorum” dedi.

Hamza Hamzaoğlu: Fenerbahçenin penaltıları...


FATİH HOCA 'ZOR BİR GÖREV YAPABİLİR MİSİN' DEDİ, YAPARIM DEDİM
Hamza Hamzaoğlu, "Fatih Terim ile görüşüyor musunuz?" sorusuna, “Fatih hocayla görüşüyoruz ama sık sık değil. Gelmeden önce ondan izin aldım. Teklif geldiğinde şaşırmadı sadece 'İstiyor musun, yapabileceğini düşünüyor musun. Zor bir olay” dedi. 'Yaparım' dedim. 'Devam et' dedi” dedi.

YABANCI SAYISI SERBEST KALMALI AMA KULÜPLERİN DENETİMİ İYİ OLMALI
Yabancı sınırlaması ile ilgili görüşlerini açıklayan Hamzaoğlu, "Yabancı sınırlamasının serbest olmasından yanayım ama kulüplerin denetimi iyi olmalı. Ama şimdi yabancı sınırlamasını kaldırdığınız zaman ne değişecek? Yabancının en çok serbest kalmasını kimler istiyor? Büyük kulüpler. Küçük kulüpler de istiyor. Yabancı serbest kalsın Türklere çok para veriyoruz diyorlar. Piyasayı kulüpler kendi kendine yükseltti. Akhisar'da bize futbolcu geliyordu. 1.5 milyon Euro diyorlardı. 350 bin Euro diyordum. Böyle alırsanız alın diyordum. Niasse'yi 75 bin Euroya almıştık ama daha parlamamıştı. Bize fahiş fiyatlarla satılıyorlar. Fiyatı veren kulüp. Verme bu paraları...

DEMEK Kİ SELÇUK MUTLU DEĞİLDİ TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİ DE ONA İYİ GELDİ
Selçuk İnan'ın kendisinden önce kötü oynadığı yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "İnsan mutlu olmadığı bir yerde mutlu olmadığı bir ortamda başarılı olamaz. Selçuk herhalde mutlu değildi. Ya da kendinden her şeyi verecek bir ortamı bulamamıştı. O yüzden belki yüzde yüzünü veremedi. Ama şu an performansından çok memnunum. Belki sistem etkilemiştir onu. Benim onları milli takımda tanımam da bir avantaj. Burak ve Umut’tan da memnunum. Olcan’ı da kazanmaya çalışıyoruz. O bir şeyler yapsa kendini bulacak. Hamit'i de kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’YE VERİLEN PENALTILARA BAKMIYORUM
Hamzaoğlu, "Fenerbahçe'ye çalınan penaltılar için ne diyeceksiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:
İşin doğrusu ben çok fazla onlara bakmıyorum. Yani Fenerbahçe'ye verilen penaltılara bakmıyorum. Hakemler de hata yapıyor. Ama ben kasıtlı olduğunu sanmıyorum. Onlar da insan sonuçta. Biz toplum olarak hep hataları görüyoruz. Atmosferden, baskılardan etkilenmiyorlar mı, etkileniyorlar. Ama biz hep hataları görüyoruz. Doğrularını, güzel kararlarını, onların yaptığı iyi şeyleri görmüyoruz. Bakış açımızdan kaynaklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!