Haluk Ulusoy fark attı

Güncelleme Tarihi:

Haluk Ulusoy fark attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Olağanüstü Kongresi'nde 134 oy alan Ulusoy, vekaleten baktığı başkanlık görevine asaleten seçildi. Aynı sayıda oy alan Hadi Türemen başkan vekili oldu. Diğer iki başkan adayından, Kefeli'ye 53, Yalman'a 5 oy çıktı.

Futbol Federasyonu Başkanlığı'na Abdullah Kiğılı'nın istifasıyla vekaleten bakan Haluk Ulusoy olağanüstü kongrede aldığı 134 oyla asaleten seçildi. Aynı sayıda oy alan Hadi Türkmen de başkan vekili oldu. DSİ Kongre Salonu'ndaki genel kurula 195 delege katıldı. Celal Doğan'ın oybirliği ile divan başkanlığına seçildiği kongrede yapılan seçimlerin ardından başkan adaylarından Alp Yalman'a 5 oy, diğer aday Mustafa Kefeli'ye ise 53 oy çıktı. İki oy boş çıkarken, bir oy da geçersiz sayıldı.

Seçim öncesinde üç başkan adayının konuşmalarında federasyon kanununun değiştirilmesi bir kez daha gündeme geldi. Yalman, başkanın kendi ekibini seçme şansına sahip olması gerektiğini vurgulayarak, ‘‘Yönetim kurulu üyelerinden de başkan ve başkanvekili istifa edince üzerlerine düşeni yapmalarını beklerdim’’ dedi.

Türk futbolunun onursal başkanı olarak taktim edilen ve konuşması için kürsüye çağırılan Şenes Erzik de, ‘‘Umarım bir daha bu kadar kısa aralıklarla genel kurul yapmayız. Ben yurt dışında sürekli ‘Şimdiki başkanınız kim?' biçiminde sorularla karşılaşmaktan bıktım. Ben yeni yüzler gelsin diye, görevden istifa ettim. Bir koyundan bir post çıkar, benden üç post çıkaramazsınız. Bu kaos ortamında benim hiçbir suçum yoktur’’ diye konuştu. Erzik de başkanı istifa eden yönetimin görevi bırakması gerektiğini ifade etti. Erzik kendisine yöneltilen ‘‘Bu seçim yasal mı? Kanuna göre, bir başkan iki asbaşkan seçilmesi gerekiyor’’ sorusuna ise, ‘‘Beni konuşturmayın. Yedek üyelerin de seçilmesi gerekiyor. Ama bir çok yönde hata yapılıyor. Olayı farklı yönlere taşımak isterseniz, çok hatalar bulabilirsiniz. Önemli olan iyi niyet’’ diye yanıt verdi.

Bakan Yücel Seçkiner ise kanunu değiştirmek için kongre üyelerinden yardım beklediklerini, görüşlerini istediklerini ve bu konudaki çalışmaları en kısa sürede meclise sunacaklarını ifade etti. Seçkiner, Ankara’daki Anıttepe Spor Kompleksi'nin Futbol Federasyonu'na devredildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!