Halterde madalyalar sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Halterde madalyalar sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 20:32

Antalya'da Serik Akdeniz Yükseliş Koleji Spor Salonu'nda yapılan Kulüplerarası Büyükler Türkiye Halter Şampiyonası sona erdi.

Serik Akdeniz Yükseliş Koleji Spor Salonu'nda tamamlanan şampiyonada, bayanlar 75 ve artı 75 kilo, erkekler 105 ve artı 105 kiloda müsabakalar yapıldı.

Bayanlar 75 kiloda Eskişehir Sami Sipahi Spor Kulübü'nden Aslıhan Ceyhan, toplamda 84 kilo kaldırarak, altın madalya kazandı. Konya Kuyulu Sebil Spor Kulübü'nden Hatice Demirel de toplamda 80 kilo kaldırarak gümüş, Eskişehir Sami Sipahi Spor Kulübü'nden Gülsüm Akgün ise 56 kilo kaldırarak, bronz madalya elde etti.

Bayanlar artı 75 kiloda podyuma çıkan Ankara Güvenspor Kulübü'nden Kübra Aplak toplamda 100 kilo kaldırdı. Aplak, elde ettiği dereceyle altın madalyanın sahibi olurken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt Spor Kulübü'nden Rabia Kaya da toplamda 90 kilo kaldırdı ve gümüş madalyada kaldı. Ankara Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü'nden İklima Küçükkara ise toplamda 113 kilo kaldırmasına rağmen puanlama farkıyla ancak bronz madalya elde etti.

Erkekler 105 kiloda Ankara ASKİ Spor Kulübü'nden Mehmet Başol'a toplamda kaldırdığı 347 kilo altın madalya getirdi. Başol'un takım arkadaşlarından Resul Elvan toplamda 324 kilo kaldırarak gümüş, İbrahim İbişoğlu ise toplamda 311 kilo kaldırarak, bronz madalyaya ulaştı.

Şampiyonanın son müsabakasında ise erkekler artı 105 kilo sporcuları podyuma çıktı. Ankara Kazan Belediye Spor Kulübü'nden Yunus Emre Boltürk toplamda 328 kilo kaldırarak, altın madalya kazandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden Şaban Ayhan toplamda 326 kiloyla gümüş ve Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Muharrem Duran da toplamda 318 kiloyla bronz madalya aldı.

Antalya'da, 26 Nisan tarihinde başlayan, bugün tamamlanan halter müsabakalarında, kulüplerarası genel sıralamada ise erkeklerde Ankara ASKİ Spor Kulübü 204 puan alarak birinci sırayı aldı. İkinci sırayı 175 puanla Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü takip etti. 136 puan toplayan Amasya Merzifon Spor Kulübü ise üçüncü sırada kaldı.

Bayanlar sıralamasında ise Konya Kuyulu Sebil Spor Kulübü 171 puan toplayarak birinci, İstanbul Fevzi Çakmak Spor Kulübü 156 puanla ile ikinci, Ankara Gölbaşı Belediyespor Kulübü de 150 puanla üçüncü sıranın sahibi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!