Halterde bir madalya daha

Güncelleme Tarihi:

Halterde bir madalya daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 10:13

Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda, bayanlar 63 kiloda podyuma çıkan Hatice Demirel, silkmede bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda, bayanlar 63 kiloda podyuma çıkan Hatice Demirel, silkmede bronz madalya kazandı. Türkiye Halter Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, Hatice Demirel'in silkmede 106 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyaya uzandığı bildirildi.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de süren şampiyonada Hatice Demirel, silkmede ilk hakkında 106 kiloyu kaldırdı. İkinci ve üçüncü hakkında 113 kiloyu deneyen Türk halterci, başarılı olamadı ve silkmede 106 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyanın sahibi oldu. Silkmede Rus sporcu Diana Ahkmetova, 125 kiloyu kaldırarak altın madalya kazanırken, gümüş madalyayı ise 123 kiloyla yine Rus sporcu Nadezda Likhacheva elde etti.

Milli sporcu Hatice Demirel, koparmadaki ilk hakkında ise 80 kiloyu kaldırmayı başardı. İkinci hakkında kaldıramadağı 85 kiloda, son denemesinde başarılı olan Türk halterci, bu derecesiyle koparmada beşinci sırada yer aldı. Koparmada birinciliği 103 kiloyla Rus Diana Ahkmetova kazanırken, ikinciliği 100 kilo ile yine Rus halterci Nadezda Likhacheva elde etti. Koparmada bronz madalyayı ise 90 kiloluk kaldırışıyla İspanyol İrene Martinez kazandı.

Hatice Demirel toplamda ise 191 kiloya ulaşırken, bu derecesiyle genel sıralamada dördüncü sırada yer aldı. Rus sporcu Diana Ahkmetova 228 kiloyla altın madalyanın sahibi olurken, 223 kiloyla Rus sporcu Nadezda Likhacheva gümüş, 195 kiloyla da İspanyol sporcu İrene Martinez bronz madalya elde etti.

BAKMADAN GEÇME!