Halil Akkaş finale kaldı

Güncelleme Tarihi:

Halil Akkaş finale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 13:15

11. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3 bin metrede mücadele eden Halil Akkaş, serisinde 6. olarak final koşmaya hak kazandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün başlayan şampiyonada Halil Akkaş, 3 bin metrede 1. seride piste çıktı. Güçlü rakipleri arasında 7.54.56'lık derecesiyle seriyi 6. sırada tamamlayan milli atlet, 12 atletin yer alacağı final yarışında koşma hakkını elde etti.

Akkaş, ilk dört sırayı alanlar ile sonraki en iyi dört zamanı koşanların finale yükseleceği 3 bin metre seçmelerinin ilk serisinde 6. olmasına karşın, ikinci serinin galibi Etiyopyalı Kenenisa Bekele'nin yarışı 7.54.85 ile tamamlaması üzerine finalist oldu.

Akkaş'ın finaldeki rakipleri arasında, 1. seride mücadele ettiği Katar'dan Saif Saaeed Shaheen, Kenya'dan Eliud Kipchoge ve Etiyopya'dan Tariku Bekele gibi yıldız isimler yer alacak. 3 bin metre finali, pazar günü TSİ 16.40'ta yapılacak.

Akkaş, şampiyonada 1500 metreye de kayıtlı olmasına karşın, seçme ile final arasında bir gün olan 3 bin metrede koşmayı tercih etmişti.

AKSEL GÜRCAN YARI FİNALDE

Bayanlar 60 metrede 1. seride piste çıkan Aksel Gürcan, 7.63'lük zamanıyla sezonun en iyi derecesini koşarak serisinde 5. oldu ve yarı finale yükseldi.

Gürcan, genel klasmanda serilerde yarı finalist olan ilk 4'ler dışında, en iyi zamana sahip 4 atlet arasına girerek yarı finalde yarışmaya hak kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!