Hala Madrid

Güncelleme Tarihi:

Hala Madrid
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 22:22

UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Real Madrid, 3.64 milyar dolara ulaşan piyasa değeriyle üst üste dördüncü kez dünyanın en değerli futbol kulübü seçildi. Sıralamada Barcelona ikinci, Manchester United ise üçüncülüğü aldı.

Haberin Devamı

REAL Madrid, üst üste 4. kez ‘dünyanın en değerli kulübü’ seçildi. Forbes dergisinin araştırmasına göre İspanyol kulübü, yüzde 12’lik artışla 3.64 milyar dolara çıkan piyasa değeriyle 2016’da da zirvede yer aldı. Real Real’i 3.54 milyar dolar piyasa değeriyle ezeli rakibi Barcelona takip etti. İngiltere’den Manchester United ise, 3.31 milyar dolara üçüncü sırada yer aldı. İlk 10’a 6 kulüp sokan İngilizler ise, bu anlamda dikkat çekti.

EN BÜYÜK ARTIŞ WESt HAM’DA

Real Madrid, 694 milyon dolarla yıllık gelirde de ilk sırada yer aldı. İkinciliği 675 milyon dolarla Barcelona ve üçüncülüğü de 625 milyon dolarla Manchester United aldı. West Ham United ise, piyasa değerini bir önceki yıla göre yüzde 76 yükselterek 542 milyon dolara çıkardı ve en fazla büyüyen futbol kulüp oldu. Yüzde 69’luk artış sağlayan Tottenham ikinci, yüzde 58 yükselten Liverpool da üçüncü sırada kendine yer buldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!