Hakemimiz bile yok

Güncelleme Tarihi:

Hakemimiz bile yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Okyanusta küçük ada devleti Vanuatu'dan bile hakem Dünya Kupası'nda görev alırken, bizimkiler yine televizyondan seyrediyor. Fransa 98'de kupaya tarihinde hiç gitmemiş 11 ülkeden 12 hakem görev yapıyor...

Bizimkiler çağırılmadı

Milli Takımımız 3. kez Dünya Kupası'na katılma şansını kılpayı kaçırırken, hakemlerimiz de FIFA tarafından kupanın dışında bırakıldı. FIFA, kupaya tarihinde hiç katılmamış 11 ülkeden 12 hakeme bile Fransa 98'de görev verirken, ligde geçtiğimiz sezon da sıkça eleştirilen Türk hakemlerini Dünya Kupası'na çağırmadı.

Biri hemen gönderildi

Kupaya hiç katılmayan Tayland'dan P.Un-Prasert, Mauritius'dan Kee Chong, Nijer'den L.Bouchardeau (ilk maçı sonrası ülkesine gönderildi), Trinidad-Tobago'dan R.Ramdhan, FIFA tarafından 34 hakemlik listeye alındı. Malezya'dan H.Abdul Hamid, Sri Lanka'dan S.M.Wickeramatunge, Umman'dan M.A.Al Musawi de Asya Bölgesi'nden çağırılan 5 kişilik yardımcı hakem listesinde yer aldı.

Malilisi, Vanuatulusu...

Trinidad'lı M.L.Gonzales, Mali'li Dramane Dante, küçük bir ada olan Vanuatu'dan Fred Lencie, Belarus'dan Youri Dupanov ile Maltalı Emanuel Zammit de Fransa 98'deki 33 kişilik yardımcı hakem arasına girdi. Güney Afrikalı hakemler ise FIFA'nın gözdesiydi. FIFA, Fransa 98'e üç (ikisi yardımcı) G.Afrikalı hakem çağırdı.

Bir tek Doğan Babacan

FIFA kokartlı hakemlerimiz Ahmet Çakar (sezon ortasında yerine Orhan Erdemir 7 kişilik FIFA kontenjanına alındı), Oğuz Sarvan, Muhittin Boşat, Erol Ersoy, İlhami Kaplan, Mustafa Çulcu ve Metin Tokat, böylece 1974'teki Doğan Babacan'dan sonra Dünya Kupası tarihinde düdük çalacak ikinci Türk hakem olma şansını kaçırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!