Hakeme tokat attı, vicdan azabıyla futbolu bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Hakeme tokat attı, vicdan azabıyla futbolu bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 19:06

ZONGULDAK İkinci Amatör Küme takımlarından Gökçebeysporlu futbolcu Ramazan Başoğlu, haftasonu Karamusaspor ile oynadıkları karşılaşmada kendisine kırmızı kart gösteren hakem Tuncay Uzun'a attığı tokat nedeniyle duyduğu vicdan azabı üzerine futbolu bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Amatör küme takımlarından Gökçebeyspor ile Karamusaspor, Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'ndeki şehir stadında geçtiğimiz pazar günü karşı karşıya geldi. Gökçebeyspor'un 5-1 kazandığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında, rakibine arkadan yaptığı bir müdahale sonucu 2'nci sarı karttan kırmızı kart gören 19 yaşındaki Gökçebeysporlu Ramazan Başoğlu, sinirlenerek hakem Tuncay Uzun'a bir tokat attı. Diğer futbolcuların da araya girmesiyle büyüyen olay, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

SONRADAN PİŞMAN OLDU
Kendisine kırmızı kart gösteren hakeme tokat attığı için pişman olan Ramazan Başoğlu, bugün Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda (ASKF), Gökçebeyspor'un antrenörü Oğuz Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 1 yıl önce futbola başladığını hatırlatan Başoğlu, hakeme yaptığı fiili müdahale nedeniyle çok pişman olduğunu, vicdan azabı duyduğunu, bu yüzden de futbolu bıraktığını açıkladı. Hakemlerin adaletinden hiç şüphe duymadığını ifade eden Başoğlu şöyle konuştu;
“Bu olaydan dolayı hakem Uzun'dan, ailesinden ve tüm hakem camiasından özür diliyorum. Saha içerisinde yaptığım bu fevri davranışımın cezasını kabullenmekle beraber, bu davranıştan dolayı pişmanım. Spor kamuoyu önünde futbolu bıraktığımı açıklıyorum.”

Haberin Devamı

AİLESİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
Karşılaşmanın son dakikalarında gördüğü kırmızı kart ile kendisini kaybettiğini belirten Başoğlu, “Çok pişmanım. Çok terbiyesizlik yaptım. Vicdan azabı yaşadım. Hocamı aradım ve ‘Beni bu terbiyesizlikten kurtarın’ dedim. Ailem bile çok tepki gösterdi. Vicdan azabı yüzünden uyku uyuyamadım. Futbola geçen yıl başlamıştım. Ancak bu olaydan sonra bırakıyorum” diye konuştu.
ASKF'de, gazetecilerin sorularını cevaplandıran 11 yıllık hakem 28 yaşındaki Tuncay Uzun ise, kendisine yapılan hareket karşısında çok üzüldüğünü belirterek, “Daha 19 yaşında bir futbolcu hakeme tokat atabiliyor. Bunların olmaması lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!