'Hakeme değil kendimize bakalım'

Güncelleme Tarihi:

Hakeme değil kendimize bakalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 10:21

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard 1-1 berabere biten Belediyespor maçı ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, galibiyeti hakettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçını son  dakika golüyle berabere tamamlamalarından dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Frank Rijkaard, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, fırsatın  ayaklarına dek geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “10-15 dakikada biraz gergindik, panik yaptık. Maça gerçekten oyunu  domine ederek başladık, oyunu kontrolümüz altına aldık. Gol atmak için elimizden  geleni yaptık. İyi pres yaptık, önde bastık rakibimiz herhangi bir pozisyona  giremedi. Takım iyi performans gösteriyordu, eksik olan yalnızca 2. goldü. O  dakikaya dek hakemi eleştirecek birşey yoktu. Ama ondan sonra herşey değişti, o  dakikaya dek iyi oynayan, maçı domine eden bir Galatasaray vardı, anlamsız top  kayıpları ve gereksiz fauller yaptık. Hakemi eleştirmek yerine kendimize bakmamız  gerekir.”

MAÇI HAKETMİŞTİK

“Ne olursa olsun sahada maçı hakeden bir Galatasaray vardı” diyen  Rijkaard, “Hem oyun hem taraftar bazında maçı kazanmayı hakettik. Tabii ki bu  maçta çok önemli nokta 2. goldü. Bu golü bulsaydık hakemle ilgili bu yorumlar  olmayacaktı. Aslında takım iyi oynadı, ama biraz sakinliğimizi, sükunetimizi  korumamız gerekirdi. Bu tip durumlarda mental olarak kendimizi geliştirmemiz  gerekir. Bünyenizde bu deneyimde oyuncular varsa daha sakin olmasınız, hata  yaptık” dedi.
Keita'nın neden ilk 11'de oynamadığı yönündeki bir soruyu Rijkaard,  “Fenerbahçe maçındaki kırmızı kart cezalarından sonra 90 dakika şansını fazla  alamadı. Panathinaikos maçında oynayan futbolcular burada oynamayı haketmişti, bu  yüzden O'nu ilk 11'de oynatmadım” diye yanıtladı.

Rijkaard, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda ise Galatasaray'ın iki  farklı biçimde mücadele ettiğini belirterek, “Maçın 75. dakikasına dek  rakibinden daha iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Son 15 dakikada çok geri  çekildik, anlamsız top kayıpları yaptık. Biz de rakibimize 2. golü atmayarak  yardım ettik. 10-15 dakika mental olarak sakin olamadık. Son 2 maçta tabii ki  lider olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Bu denli mücadele ederken bu tip  puanları kaybetmememiz gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!