Hakem beni yanlış anladı

Güncelleme Tarihi:

Hakem beni yanlış anladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 01:09

Fenerbahçe'nin Portekizlisi Raul Meireles, derbide tartışılan hareketi sonrası kendini savundu. “O hareketi yaparken hakeme eşcinsel demek istemedim” diyen Meireles, Ben orada hakeme şunu ifade etmeye çalıştım; Çok kısa süre önce aynı oyuncu bana faul yapmıştı ve hakem ne kartına ne de düdüğüne başvurmuştu. Hemen ardından benim kırmızı kart gördüğüm pozisyonda hemen düdüğünü çalıp kartı verdi. O yaptığım hareket Portekiz kültüründe kötü anlamda değil, eleştiri manasında kullanılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Meireles geçen sezon Chelsea’deyken Cüneyt Çakır’ın yönettiği Devler Ligi yarı final maçında sarı kart görerek finalde yer alamadı. Meireles, önceki gün kariyerinin ilk kırmızı kartını da bir Türk hakemden görmüş oldu. Meireles bu durumu da vurgulayarak kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördüğünü ve bunun şaşkınlığını yaşadığını söyledi.

Raul Meireles, Portekiz Milli Takımı, Porto, Liverpool ve Chelsea’de 360 resmi maçta oynadı. Hiçbirinde kırmızı kart görmedi. Kariyerinin ilk kırmızısını bir derbide gören Portekizli, bu duruma çok üzüldüğünü belirtti. Kartın hakemin maç içerisindeki standardı ile uyuşmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Meireles 'gay' işareti yaptı

Derbinin hakemi Halis Özkahya yazdığı raporda, “Meireles bana gay hareketi yaptı. Tükürükleri yüzüme geldi” ifadesini kullandı.

ÖNCEKİ gün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine ikinci sarıdan kırmızı kart gören sarı lacivertli yıldız Meireles damga vurdu. Yaşanan bu olay sonrası, Portekizli oyuncunun 3 ile 7 maç arasında ceza alması bekleniyor. İlk yarıda Albert Riera’ya yaptığı faul sonrası sarı kart gören Meireles, 82. dakikada Yekta’nın hızlı atağa çıkmasını engellemek amacıyla faul yapınca ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kaldı. Ancak hakemin bu kararını beğenmeyen Meireles, sert tepkiler verdi.

‘Taraftarları kışkırttı’ diye yazdı

Takım arkadaşlarının güçlükle sakinleştirdiği Raul Meireles’in, Halis Özkahya’ya el işareti yaparken yayıncı kuruluş görüntülerinde de hakeme tükürdüğü ortaya çıktı. Hakem Halis Özkahya’nın, Meireles’in sahadan çıkarken taraftarları kışkırttığını da raporuna eklediği öğrenildi.

Özkahya’nın raporu yazarken, “Bana gay hareketi yaptı ve tükürükleri yüzüme geldi” ifadelerini kullandığı belirtildi. Yıldız fu

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaea79f018fbb8f89ee0d1
tbolcunun bu hareketlerinden sonra tam olarak kaç maç ceza alacağı hakem Halis Özkahya’nın vereceği rapora göre belli olacak.

7 MAÇA KADAR CEZA GELEBİLİR

41 (1A): TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.

Dünyadaki ‘tehlikeli’ el hareketleri

F.Bahçeli Meireles’in yaptığı el hareketinin anlamı, özellikle Akdeniz ülkelerinde ‘Eşcinsel’ anlamına geliyor.

Koray DURKAL

Haberin Devamı

Abd ve İngiltere’de olumlu anlam taşıyan Meireles’in hareketi, bazı Avrupa ülkeleri başka olmak üzere, Brezilya, Portekiz ve İspanya’da eşcinselliği ifade ediyor.

Çene: ‘Kaybol’, ‘Gözüm görmesin’ manasında. Özellikle Fransa’da, ‘Sen erkek değilsin’ anlamını taşımaktadır.

Moutza: ‘Canın cehenneme!’ demek için kullanılır. Bilinen en eski hareketlerdendir.

Beş baba: Aldatılan kişilere kullanılan bir el hareketidir. ‘Senin beş baban var’ anlamına da gelir. Arap ülkelerinde yaygındır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!