Hakan'ın ilk golünü anlattı

Güncelleme Tarihi:

Hakanın ilk golünü anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 11:10

Galatasaray'ın unutulmaz golcüleri Metin Oktay ile Tanju Çolak'ın rekorunu kırıp, Türkiye lig tarihinde en çok gol atan oyuncu unvanını kazanan Hakan Şükür'ün profesyonel olarak ilk golünü attığı Boşnak kaleci Sedin Tanoviç, yıldız futbolcunun o dönemden büyük bir oyuncu olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Halen TFF 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Dardanelspor'un kulüp başkanı Niyazi Önen'in geçen yıl spor danışmanlığı görevine getirilen Milorad Mitroviç'in yardımcılığını yapan eski Boşnak kaleci Sedin Tanoviç, o günkü maçı hala hatırladığını belirtti.

Türkiye'deki futbol yaşantısından bahseden 48 yaşındaki eski kaleci Tanoviç, Yugoslavya'nın F.K Velez Mostar takımından 1986 yılında birinci lig ekiplerinden Eskişehirspor'a transfer olduğunu ve 3 yıl bu takımın formasını giydiğini bildirdi.

Hakan Şükür'ün o dönemde Sakaryaspor forması giydiğini ve 26 Şubat 1989 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynadıkları maçta “ince ve uzun boylu bir oyuncu” olarak nitelediği Şükür'ün sonradan oyuna girip, kendisine 1 gol attığını anlatan Tanoviç, yıldız oyuncunun o dönemden büyük bir futbolcu olacağını tahmin ettiğini söyledi.
Tanoviç, Eskişehirspor'un 2. lige düşmesiyle 1990 yılında Hakan Şükür'ün de formasını giydiği Sakaryaspor'a transfer olduğunu belirterek, anılarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Sakaryaspor'a transfer olduktan sonra arkadaş ortamlarında Hakan ile attığı gol konusunda sık sık şakalaşırdık. O dönem yeni yeni kendini göstermeye başlamıştı. Antrenmanlarda ve maçlarda onun ne kadar yetenekli, kuvvetli ve çalışkan olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Enerjik ve çalışmayı çok severdi. Hakan Şükür ile en son görüşmemiz ise Türkiye Milli Takımı'nın haziran ayında Bosna Hersek takımıyla Bosna'da yaptığı maçta oldu. O, bence dünyanın en önemli golcüleri arasında bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!