Hakan milli takımı bırakamaz

Güncelleme Tarihi:

Hakan milli takımı bırakamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 00:00

"Böyle mükemmel bir futbolcuyu bulmuşken kaçırmak istemem. Dünyada kaç tane Hakan Şükür var? Bırakmak bir yana, ondan daha uzun süre faydalanmak gerektiğine inanıyorum."

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı’nın Moldova’yı 5-0 yendiği maçtan sonra Commerzbank Arena Stadı’nın prtokol tribününde büyük bir coşku vardı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, karşılaşmayı birlikte seyrettiği Şenes Erzik, Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Ata Aksu, Mustafa Yazıcı ve Şükrü Yazıcıoğlu ile birlikte millilerimizin zaferini kutluyordu. Bu neşeli ortamdaki sohbetin baş konusu ise tabii ki Hakan Şükür’dü. Herkes, dört gol atan tecrübeli futbolcuyu konuşuyordu. İşte tam bu sırada Haluk Ulusoy ile göz göze geldik. Kendisine, "Başkan, Hakan Şükür milli takımı bırakmayı düşünüyormuş" dedim. Bu sözlerimin devamını getiremeden, Ulusoy araya girip lafı ağzıma tıkadı, "Olur mu öyle şey. Hakan hiçbir yere gidemez. Milli formayı giymeye devam edecek" dedi. Kendisine, "Hakan kararlı gözüküyor" diye karşılık verince, Ulusoy’un ağzından şu sözler döküldü :

Dünyanın en iyi golcülerinden biri

"Ben böyle mükemmel bir futbolcuyu bulmuşken kaçırmak istemem. Son karar tabii ki kendisinindir, ama ben Futbol Federasyonu Başkanı olarak Hakan Şükür’ün milli formayı giymeye devam etmesini istiyorum.

Hakan sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük golcülerinden biridir. Dünyada kaç tane Hakan Şükür var?
Türk Milli Takımı’nın en çok gol atan oyuncusu o. Şöyle yakın geçmişe bir bakacak olursak; Türkiye’nin futbolda kazandığı bütün büyük başarılarda Hakan’ın imzası olduğunu görürsünüz. Galatasaray’ın UEFA Kupası kazanmasında ve Türk Milli Takımı’nın dünya üçüncüsü olmasında Hakan’ın büyük katkıları var.

Hem iyi futbolcu hem iyi insan

Hakan, futbolculuğunun yanı sıra kişiliğiyle de örnek bir insan. Çok zor günler yaşamasına rağmen yılmadı. Onun yerinde başkası olsaydı çoktan futbolu bırakırdı ama o devam etti. Azmi ve çalışkanlığıyla herkese örnek oldu.

Ayrıca, milli takımdaki birlik-beraberliğin, sevginin ve saygının bu kadar iyi durumda olmasının sebebi Hakan’dır. Hakan, Rüştü ile beraber, takımın ağabeyleri olarak, genç arkadaşlarına sevgiyi ve saygıyı öğretiyor. Hakan Şükür’e güvenen insanlardan biri olarak, onun milli takımı bırakmasına izin vermeyeceğimi vurgulamak istiyorum. Bırakmak bir yana, ben ondan uzun süre faydalanmak gerektiği düşüncesindeyim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!