Hagi çıldırmış olmalı

Güncelleme Tarihi:

Hagi çıldırmış olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Bu maçı ortanca oğlum Yağız'ın dünya ligleri istatistiklerini örnek alarak bilgisayarda özenle hazırladığı çizelge önümde izledim. Maçı böyle izlemek gerçekten başka oluyor. Çizelgeye baktığınız zaman maç boyunca kimin ne yaptığı ve takımın nasıl futbol oynadığı bütün çıplaklığıyla ortaya çıkıyor.

Çizelgeden gördüğüm kadarıyla G.Saray maç sırasında 20 şut attı. Bunlardan beşi Hagi'ye aitti ve ikisi gol oldu. Bunların dışında Tugay Kerimoğlu ve Hasan Şaş dörder, Arif Erdem iki şut attılar. Santrfor Hakan Şükür'ün kaleye attığı tek şut yoktu. Hakan Şükür maç boyunca 8 olumlu pas, iki olumsuz pas attı, 4 defa top kaybetti.

Yine istatistikler Giga Popescu'nun 1 tanesi çok kritik olmak üzere 5 top kaybettiğini, buna karşılık çok kritik bir golü kurtardığını gösteriyordu. İstatistiklerde Fatih Akyel, Hasan Şaş, Julian Filipescu gibi isimlerin de oyuna katkıları pek yoktu.

Ancak tuttuğum çizelgede 3 kişinin yıldızları şiddetle parladı. 1 numarada inanılmaz derecede oyuna katılan, 5 olumlu pas, 1 olumsuz pas, 2 kritik gol pası veren, ancak 3 top kaybeden ve kaleye 4 şut atan Tugay Kerimoğlu geliyordu. Kerimoğlu'nu 3 olumlu pas, 1 kritik gol pası, 9 top kapma, 3 ikili mücadele kazancı, 2 şut ve 1 golle Suat Kaya izliyordu.

Ama maçın gerçek yıldızı şiddetle eleştirdiğim Ghegorge Hagi'ydi. Hagi dün gerçekten çıldırmış olmalıydı, fizik kurallarını altüst ederek inanılmaz işler yaptı. 12 olumlu pas ve orta, 2 kritik gol pası, 2 gol Hagi'den geldi. Hagi sadece 2 yanlış pas attı, 2 de top kaybetti.

Oyuna sonradan giren Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'nun özellikle top kapışlarıyla ateşlediği G.Saray dün malesef dengeli istatistik vermedi. Bu da takımın henüz yeterli olmadığını gösteriyordu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!