Haftanın centilmeni Ümit

Güncelleme Tarihi:

Haftanın centilmeni Ümit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Alman Kicker dergisi tarafından düzenlenen 'Bundesliga'nın en centilmeni' yarışmasında Frankfurtlu Ümit Korkmaz 32. haftanın en centilmen futbolcusu seçildi.

Derginin "Önce centilmenlik" (Fair geht vor) sloganıyla düzenlediği yarışmada Ümit Korkmaz Frankfurt'un Mainz deplasmanında 3-3 kaldığı maçta üstün performansı yanında centilmenliğiyle de göze girdi. 32. haftanın Bundesliga 1'de en centilmeni seçilen Eintracht Frankfurt'un Avusturya A milli Takım futbolcusu Korkmaz maçta girdiği 25 ikili mücadeleyi değerlendiren spor yazarlarından 2,5 notunu aldı. Fairplay notu olarak 29 puan toplayan Ümit ayrıca 25 metreden attığı golle takımını 3-2 öne geçirmişti.

YILIN CENTİLMENLİK SIRALAMASINDA EDUARDO İLK SIRADA

Değerlendirmede en az 45 dakika oynayan futbolcuların girdiği ikili mücadele, yaptığı fauller ile birlikte maçtaki performası için aldığı notların ortalaması alınıyor. 32. haftada ikinci sırada ki en centilmen futbolcu ise Dortmundlu Nelson Valdez oldu. Yılın en centilmeni sıralamasında ise 300 puanla ilk sırada Hoffenheimlı Carlos Eduardo yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!