Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2005 01:55

Milliler boş durmuyor

2005
Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarına İstanbul’da başlayan A Milli Basketbol Takımımız, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. 6 Mayıs’tan itibaren antrenmanlarını, takımları play off’larda mücadele eden basketbolculardan yoksun sürdüren millilerin neşeli olduğu görüldü.

Ömer Rıza’ya FIFA’dan onay

FIFA,
Denizlispor’un yabancı futbolcu statüsünde oynattığı Ömer Rıza’nın, Türk Milli Takımı formasını giymesinde bir engel bulunmadığı bildirdi. Basın sözcüsü Hasan Kıbrıslıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Ömer Rıza’nın İngiltere’de futbol oynarken bu ülkenin herhangi bir milli takımında forma giyip giymediğinin araştırılması için FIFA’ya başvuruda bulunduğunu hatırlattı.

Ankara-İstanbul maçı Ostim’de

FUTBOL
Federasyonu, Birinci Süper Futbol Ligi’nde 21 Mayıs Cumartesi günü yapılacak, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-İstanbulspor maçının stadında değişiklik yaptı. Federasyon’dan yapılan açıklamada, saat 16.30’da oynanacak karşılaşmanın, Ankara Cebeci İnönü Stadı’ndan, Ankara Ostim Stadı’na alındığı bildirildi.

Sokak Ligi'nde geri sayım

BRITISH
Council koordinatörlüğünde kurulan ve 12-14 yaş grubunda olan çocukların mücadele edeceği Türkiye Sokak Futbol Ligi'nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı. Council'den Can Özgün, "İlk aşamada İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana ve Gaziantep'te projeyi uygulamaya çalışıyoruz. Antrenörlerimiz yönetiminde çalışmalarımız başladı. Yaklaşık 2 ay sonra Futbol Federasyonu'nun yapacağı fikstür çekimi ile ligimiz resmen başlayacak" dedi.

Gençlerin Suriye sınavı

FIFA
Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanan 20 Yaş Altı Genç Milli Takım bugün Suriye ile karşılaşacak. Karşılaşma Şenlikköy Stadı'nda saat 17.30'da oynanacak. 19 Yaş Altı Genç Milli Takımı da 25 Mayıs'ta İsviçre ile özel bir maç yapacak.

Solipiwa Güneş’te

ÜLKEMİZİ
Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı, kadrosunu güçlendirmek için Polonyalı 1.91 m boyundaki smaçör Marta Solipiwa’yı renklerine bağladı. Menajer Nalan Ural, 1 yabancı oyuncu daha alacaklarını belirtip, iç transferde Aysun ve Necla ile anlaştıklarını Neslihan ile de önümüzdeki günlerde sözleşme yenileneceğini söyledi.

Finalistler belli oldu

BAYANLAR
Hentbol Türkiye Kupası yarı final maçında, Ankara Havelsan'ı 34-32 yenen Anadolu Üniversitesi finale çıktı. Diğer yarı final maçında Çankaya Belediyesi'ni 36-19 yenen İstanbul Tekelspor finale çıktı.

Efes Pilsen-F.Bahçe

BASKETBOL
Ligi’nde yarı final serisi bugün start alıyor. Lig lideri Efes Pilsen, F.Bahçe ile karşı karşıya geliyor. Abdi İpekçi’deki maç 18.30’da başlayacak ve Kanal 1’den yayınlanacak. Seri 0-0 başlayacak.

Matador, Kemer’de

RALLİ
dünyasının ‘Matador’ lakaplı efsane İspanyol pilotu Carlos Sainz, 3-5 Haziran günlerinde yapılacak Türkiye Rallisi’nde Citroen takımında Belçikalı François Duval’in yerine start alacak. Citroen takımından yapılan açıklamada, geçen yıl sonunda emekli olan 1990 ve 1992 dünya şampiyonu Sainz’in dönüşünün ‘istisnai’ olduğu belirtildi.

G.Birliği’ne Brezilyalı

G.BİRLİĞİ’
nin, Cruzeiro’nun Brezilyalı oyuncusu Marcio Jose De Oliveira ile ön sözleşme yaptığı öğrenildi. Kırmızı siyahlıların Cruzeiro’ya 500 bin dolar, 2009 yılına kadar anlaştığı Oliveira’ya ise yıllık 400 bin dolar ücret ödeyeceği belirtildi. Öte yandan Başkent kulübünün, idmana katılmayan El Saka’ya para cezası vereceği bildirildi.

Togay Bayatlı onursal başkan

TÜRKİYE
Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Uluslararası Spor Yazarları Birliği (AIPS) eski Başkanı Togay Bayatlı, AIPS’in onursal başkanı unvanına sahip oldu. FAS’ın Marakeş kentinde yapılan AIPS’in 68’inci genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olmayan Bayatlı, genel kurul üyelerinin alkışlarıyla onursal başkanlığa seçildi.

S.Lizbon-CSKA UEFA finalinde

FUTBOLDA
47. UEFA Kupası bugün Portekiz’de sahibini bulacak. Sporting Lizbon ile CSKA Moskova takımları, Lizbon kentinde kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek. Jose Alvaladze Stadı’nda TSİ 21.45’de başlayacak ve atv’den yayınlanacak maçı İngiliz Graham Poll yönetecek. Her iki takım da tarihlerinde ilk kez UEFA Kupası’nda final oynayacak.

Yunanistan ile dostluk maçı

TRAKYA
Üniversitesi Hentbol Takımı, Yunanistan’ın Gümülcine kentinden gelen Dimokritio Üniversitesi ile dostluk maçı yaptı. Dostluk maçında, Trakya Üniversitesi Hentbol Takımı, Dimokritio Üniversitesi Hentbol Takımı’nı 27-16 yendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!